Dolar
32.32
Euro
34.89
Altın
2,214.47
ETH/USDT
3,602.80
BTC/USDT
71,458.00
BIST 100
9,048.67
Yaşam

Sığınmacı kadınlar hayata ördükleri oyuncaklarla tutunuyor

Çatışmalar nedeniyle ülkeleri Irak ve Suriye'den evlerini, işlerini bırakarak Samsun'a yerleşen sığınmacı kadınlar, örgü tekniği ile organik oyuncak bebek yaparak evlerini geçindiriyor.

İlyas Gün  | 25.02.2017 - Güncelleme : 26.02.2017
Sığınmacı kadınlar hayata ördükleri oyuncaklarla tutunuyor

Samsun

SAMSUN - İlyas Gün

Canik Belediyesince başlatılan "Kardeş topraklarda ensar eli" projesi kapsamında sığınmacı kadınlara Japon el örgü sanatı "amigurumi" tekniği öğretiliyor.

Geliri olmayan sığınmacı kadınlar, iki haftalık eğitimin ardından el örgüsü ile organik oyuncak bebek üretmeye başlıyor. Belediye, kadınların yaptığı bebekleri satın alarak onlara maddi destek sağlıyor.

Belediye Başkanı Osman Genç, AA muhabirine, Irak ve Suriye'deki çatışmalardan kaçarak Türkiye'ye yerleşenlerin büyük çoğunluğunun ekonomik sıkıntı içinde olduğunu söyledi.

Evlerinde boş oturan kadınlara meslek öğretmek için proje geliştirdiklerini aktaran Genç, "Özellikle lösemili çocukların rahat oyun oynayabileceği bebekler üretiliyor. Ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesindeki çocuklara da bu oyuncakları verebiliriz." dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.