Dolar
32.32
Euro
34.93
Altın
2,212.62
ETH/USDT
3,565.30
BTC/USDT
70,741.00
BIST 100
9,055.39
Yaşam

Suriyeli bakır ustası 'reklam yüzü' oldu

Suriye'deki savaş nedeniyle yaklaşık 4,5 yıl önce Gaziantep'e sığınan 46 yıllık bakır ustası Ali Hinki, Türk Telekom'un "Sen Yeter ki Hayal Et" reklam çekimlerinde rol aldı.

Özkan Beyer  | 30.03.2017 - Güncelleme : 01.04.2017
Suriyeli bakır ustası 'reklam yüzü' oldu

Gaziantep

GAZİANTEP - Özkan Beyer

Halep'ten 4 çocuğu ve eşiyle Gaziantep'e gelen 61 yaşındaki Ali Hinki, 46 yıllık ustalığını kentte de sürdürüyor.

Türk Telekom'un "Sen Yeter ki Hayal Et" reklam çekimlerinde oynayan Hinki'nin fotoğrafları yurt genelindeki birçok reklam panosunda yerini aldı. Adeta bakırcılığın reklam yüzü olan Hinki, mesleğin tanıtımına katkı sağlayacak her türlü projede yer almak istiyor.

Hinki, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bakırcılık mesleğini babasından öğrendiğini belirtti.

Suriye'nin Halep kentinde okulu bitirdikten sonra babasının tavsiyesi üzerine bakırcılığa başladığını anlatan Hinki, "Babamın yanında başladığım mesleği 46 yıldan bu yana sürdürüyorum. Savaş nedeniyle yaklaşık 4,5 yıl önce Gaziantep'e geldim. Çocuklarımla birlikte bakırcılık mesleğini yapıyoruz. Çocukken bu mesleğe başlayınca kişi hızlı öğreniyor. Erken yaşta başlayan zamanla ustalaşıyor. Yaşı büyük olanlara bu mesleği öğretmek çok zor oluyor." dedi.

"Babamla gurur duyuyorum"

Hinki'nin oğlu Hasan Hinki, bakırcılık mesleğini babasından öğrendiğini belirtti. Babasının reklam filminde oynamasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Hasan Hinki, "Babam adeta meşhur oldu. Herkes onu tanıyor. Kendisiyle gurur duyuyorum. Ben de bakırcılıkla ilgileniyorum. Babamın öğrettiği bu mesleği sonuna kadar sürdürmeyi düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.