Yaşam

Suriyeli çocuklar sinemayla tanıştı

Türk Kızılayı Çocuk Hizmetleri Koordinatörlüğünce düzenlenen etkinlikle Osmaniye'deki geçici barınma merkezinde kalan 200 Suriyeli çocuk, hayatlarında ilk kez sinemaya giderek çocuk filmi izledi.

Muzaffer Çağlıyaner  | 24.11.2017 - Güncelleme : 24.11.2017
Suriyeli çocuklar sinemayla tanıştı

Osmaniye

OSMANİYE

Osmaniye'deki geçici barınma merkezinde kalan 200 Suriyeli Türkmen çocuk, Türk Kızılayı Çocuk Hizmetleri Koordinatörlüğünce düzenlenen etkinlikle hayatlarında ilk kez sinemaya gitmenin mutluluğunu yaşadı.

Etkinlik kapsamında, Osmaniye'deki AFAD'a bağlı Cevdetiye Geçici Barınma Merkezi'nde kalan 200 Suriyeli Türkmen çocuk, özel bir alışveriş merkezindeki sinemaya gitti.

Hayatlarında ilk kez sinema salonuna giren çocukların heyecanlı oldukları gözlenirken, bazı çocukların salonu merakla incelemesi dikkati çekti.

Türk Kızılayı Çocuk Hizmetleri Koordinatörü Eda Öztürk, yaptığı açıklamada, Türk Kızılayı olarak Suriye'den gelen mültecilere yönelik farklı alanlarda farklı projeleri hayata geçirdiklerini söyledi.

Türkiye'deki geçici barınma merkezi ve dışında kalan 4-18 yaş arası çocuklara yönelik "çocuk dostu alanlar" oluşturduklarını belirten Öztürk, şöyle konuştu:

"Bu program kapsamında faaliyetlerimize katılan 200 çocuğumuzla ilk defa sinema keyfi deneyimlemek istedik. 'Çocuk dostu alanlar', kapsamında geçici barınma merkezi ve dışında kalan 4-18 yaş arası çocuklara yönelik faaliyetlerimiz oluyor. Sanat, drama, spor, çocuk hakları, hijyen gibi eğitimlerin yanında çocukların okullarındaki etkinliklere destek programları da uyguluyoruz."

"Keşke savaş bitse de dönsek"

Kampta kalan Hitam Kerahmet, ilk kez sinemaya geldiğini, mutlu ve heyecanlı olduğunu anlattı.

Ülkesini çok özlediğini ifade eden Kerahmet, "Evimizdeyken oyunlar oynuyorduk. Oradaki duyguları burada hissedemiyorum. Keşke savaş bitse de dönsek. İlk kez sinemada film izleyeceğim. Duygularımı anlatamıyorum. Farklı bir duyguymuş." dedi.

Suriyeli Yasemin Türkmen ise bugüne kadar filmleri hep televizyonda izlediğini belirterek "Sinemada izlemeyi çok istiyordum. Bugün sinemaya geldik. Çok mutlu ve heyecanlıyım. Film izlemeyi çok severim. Burada izlemek çok farklı ve güzel bir duyguymuş." diye konuştu.

Suriyeli 200 çocuk, Türkiye'de bugün gösterime giren "Ayı Paddington 2" filmini ilgiyle izledi.

Muhabir: Muzaffer Çağlıyaner

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın