Dolar
32.33
Euro
35.07
Altın
2,219.92
ETH/USDT
3,554.40
BTC/USDT
70,649.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam

Sütçü Zeki'nin 40 yıllık bisikletli mesaisi

Kocaeli'de ahırının yanındaki tek odalı evde eşi ve oğluyla yaşayan 63 yaşındaki Zeki Oktan, 40 yıldır ineklerinden elde ettiği sütü bisikletiyle evlere dağıtarak geçimini sağlıyor.

18.12.2017 - Güncelleme : 19.12.2017
Sütçü Zeki'nin 40 yıllık bisikletli mesaisi Fotoğraf: AA/Tahir Turan Eroğlu

KOCAELİ - İbrahim Aktaş

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde yaşayan 63 yaşındaki Zeki Oktan, 40 yıldır ineklerden elde ettiği sütü bisikletiyle evlere servis ederek, ailesinin geçimini sağlıyor.

Memleketi Erzurum'dan 50 yıl önce geldiği Kocaeli'de uzun yıllar inşaatlarda çalışarak ekmeğini kazanan Oktan, ev sahibinin desteğiyle evinin bahçesinde hayvancılık yapmaya başladı.

İneklerden elde ettiği sütü bisikletinin sepetine yerleştirerek akşam saatlerinde dağıtıma çıkan Oktan, ilerleyen yaşından dolayı bisiklet sürmekte güçlük çekse de işini büyük bir mutlulukla yapmaya devam ediyor.

Ahırının yanındaki tek odalı evde, eşi ve oğluyla yaşayan Oktan'ın tek isteği, zor şartlarda çalışarak elde ettiği arsasının tapusunu alabilmek.

Bisikletle süt dağıtırken 3 trafik kazası geçirdi

Oktan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayvancılığın zor, gelirinin de düşük olduğunu belirterek, uzun yıllar çalıştığını ancak emekli olamadığını söyledi.

Kocaeli'ye geldiğinde inşaatlarda çalışarak para kazandığını anlatan Oktan, daha sonra 2 buzağı alarak hayvancılık yapmaya başladığını kaydetti.

Oktan, eşinin rahatsız olması nedeniyle hayvanlarla kendisinin ilgilendiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Yem, saman alamıyorum, pahalı. Hayvanlara da yarı buçuk ot yolarak veriyorum, öyle idare ediyorum. Biraz sütümüz oluyor. Müşterilerim var, birazını onlara veriyorum. İnekleri makine ile sağıyorum. Müşterilerime bisiklet ile götürüyorum. Sütü dağıtıyorum. Şu an 20 litreye yakın süt elde ediyorum. O da geçimim için yetmiyor."

Oktan, 12 yıl önce bisikletiyle süt dağıtırken bir aracın kendisine çarptığını anlatarak, "Hastaneye gitmedim, 3 ay sıkıntı çektim. Ondan sonra 1-2 ay sonra felç geçirdim. Bisikletle süt dağıtırken 3 kere trafik kazası geçirdim. Hamdolsun 3'ünü de atlattım." ifadesini kullandı. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın