Dolar
32.37
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,570.50
BTC/USDT
70,824.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam

Tandırda yanan hayalleri basketbolla yeşerdi

Muş'ta 3 yaşında tandıra düştükten sonra bedensel engelli olan ve yaşamını tekerlekli sandalyede sürdüren Mevlüt Erdenci, 13 yaşında tanıştığı basketbolda, azmiyle milli takıma kadar yükseldi.

22.07.2017 - Güncelleme : 23.07.2017
Tandırda yanan hayalleri basketbolla yeşerdi Fotoğraf: AA/Yahya Sezgin

MUŞ - İbrahim Yaldız/Yahya Sezgin

Muş'ta yaşayan 18 yaşındaki Mevlüt Erdenci'nin, 3 yaşındayken ekmek yapımında kullanılan tandıra düşmesi sonucu el ve ayaklarında yanıklar oluştu.

O zamandan beri bedensel engelli olan ve yaşamını tekerlekli sandalyede sürdüren Mevlüt, 13 yaşında basketbolla tanıştı. 

Muş Bedensel Engelliler Spor Kulübünde basketbol oynamaya başlayan genç sporcu, daha sonra Tekerlekli Sandalye Basketbol Genç Milli Takımı'na seçildi.

Bu yıl 8-16 Ocak'ta İtalya'da düzenlenen 22 Yaş Altı Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası'nda altın madalya kazanan, 8-16 Haziran'da Kanada'nın Toronto kentinde düzenlenen 23 Yaş Altı Dünya Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası'nda ikinci olan Milli Takım'da yer alan Mevlüt Erdenci, bundan sonra da daha büyük başarılara imza atmak için çalışmalarını sürdürüyor. 

"Basketbolla hayata bağlandım"

Mevlüt Erdenci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, basketbolu çok sevdiğini ve oynarken büyük heyecan hissettiğini söyledi.

Türkiye'yi yurt dışında temsil etmekten gurur duyduğunu anlatan Mevlüt, "Basketbola başlamadan, milli takıma çağrılmadan önce hayata küsmüştüm. Şimdi basketbolla hayata bağlandım. Önceden il dışına çıkmazken şimdi bir çok şehir ve ülke gördüm." dedi.

Mevlüt Erdenci, engellilerin hayata küsmemesi gerektiğini vurgulayarak, mutlaka bir spor dalıyla ilgilenmelerini istedi.

Kendisinin de ilk önce milli takım kampına çağrıldığını ancak seçilemediğini anlatan Mevlüt, daha sonra milli gurur ve bayrak aşkıyla çalışmalarını hızlandırarak hedefine ulaştığını kaydetti.

Genç sporcu, doğuda spor yapmanın biraz daha zor olduğunu çünkü batıdaki sporcular tişört ile antrenmanlara çıkarken kendilerinin çok soğuk havalarda kazakla antrenman yapmak zorunda kaldıklarını dile getirdi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın