Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,560.00
BTC/USDT
70,781.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam

'Taş Plak Kahvecisi' müşterilerini geçmişte yolculuğa çıkarıyor

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, bir kadın girişimci tarafından açılan "Taş Plak Kahvecisi"nde gramofonda çalınan ve nostaljik bir hava yaratan taş plaklar, müşterilerini geçmişte yolculuğa çıkarıyor.

10.08.2017 - Güncelleme : 11.08.2017
'Taş Plak Kahvecisi' müşterilerini geçmişte yolculuğa çıkarıyor

BALIKESİR  - HAKAN FİRİK

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, bir kadın girişimci tarafından açılan "Taş Plak Kahvecisi", duvarlarını da süsleyen asırlık taş plakların çalındığı gramofondan yükselen nostaljik müzikleriyle ilgi görüyor.

Zeki Müren'den Müzeyyen Senar'a, Neşe Karaböcek'ten Ferdi Tayfur'a kadar birçok sanatçıya ait plakların orijinal kapaklarının da sergilendiği kafe, müşterilerini geçmişte yolculuğa çıkarıyor.

"Eski şarkıları çok seviyoruz. Yeni şarkılar hiç bunlara benzemiyor." diyen Taş Plak Kahvecisi'ni işleten Zeynep Ataselim, kahvenin duvarını da süsleyen plak ve plak kapaklarını eşi ve kızıyla tanıdıklarından toplayarak bir arşiv oluşturduklarını belirtti. 

Ataselim, farklı bir kafe konsepti oluşturduklarını dile getirerek,"Duvarlarımızda asılı olan plaklardan bazıları 150 yıllık. Hala gramofonda çalınabiliyor. Plakların ve kapakların hepsi orijinal. Bu koleksiyonu oluşturmak için çok uğraştık. İş yerimizin duvarlarını 75 plak ve 150'ye yakın plak kapağı süslüyor. Edremit'te herkes sahile kaçıyor, bu tür bir kafe yok. Edremit'e gelenlerin mola verecekleri, dinlenecekleri bir yer açalım diye düşündük ve hayata geçirdik." diye konuştu.

Müşteriler memnun

Müşterilerden Münife Baydar da bu kafenin kendisini çok eskilere götürdüğünü belirterek, "Çocukluğumdaki sanatçıları hatırlıyorum. O günleri yeniden yaşıyormuşum gibi oluyor. Çok gerilere gidiyorsunuz bu şarkıları dinlerken." ifadelerini kullandı.

Ömer Canbeyoğulları da kafenin müdavimlerinden olduğunu belirtti. Canbeyoğulları, şunları dile getirdi:

"Devamlı buraya geliyorum. Bu kafenin duvarlarında plaklar asılı. O plaklardaki şarkıları çok sevdiğim için onlara bakıyorum. Hem kahve içiyorum hem de Bedia Akartürk'ü, Emel Sayın'ı seviyorum ve onları dinliyorum. Bu şarkıları dinlerken çocukluğumu yaşıyorum. Keşke o eski günlere yeniden gidebilsek, o günleri yaşasak. Keşke her şey eskisi gibi olsa yeniden."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.