Dolar
32.38
Euro
35.00
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,543.30
BTC/USDT
70,038.00
BIST 100
9,084.97
Yaşam

Terör örgütünün çukurundan kaçtı, bombasına yakalandı

Diyarbakır'da PKK'nın bombalı saldırısında yaralanan Büyüm'ün, Sur ilçesinde teröristlerin saldırılarda evlerinin yıkıldığı ve ailesiyle akrabalarına sığındıkları belirlendi.

Fikret Kavgalı  | 26.08.2016 - Güncelleme : 27.08.2016
Terör örgütünün çukurundan kaçtı, bombasına yakalandı Fotoğraf AA: Fikret Kavgalı

Diyarbakir

DİYARBAKIR - FİKRET KAVGALI

Diyarbakır'da terör örgütü PKK'nın bombalı saldırısında yaralanan Muhammet Büyüm'ün, Sur ilçesindeki terör saldırıları nedeniyle evini terk etmek zorunda kaldığı öğrenildi.

Sur'da PKK'lı teröristlerce kazılan çukurlar ve ardından düzenlenen saldırılarda evleri yıkılan Büyüm, geçen hafta Diyarbakır-Batman Karayolu Bismil yol ayrımında bulunan Bölge Trafik Denetleme İstasyonu’na yönelik bombalı araç saldırısında da ölümden döndü. Saldırıda ağır yaralanan Büyüm'ün Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki tedavisi sürüyor.

Muhammet Büyüm, AA muhabirine açıklamada, Sur mağduru olduğu için Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında Bölge Trafik Denetleme İstasyonu'nda 2 hafta önce işe başladığını söyledi.

Saldırıda, polis memuru ile 5 yaşındaki çocuğunun yanı başında şehit düştüğünü aktaran Büyüm, "Patlama anında bulaşıkları yıkıyordum. Bulaşık yıkarken 4 el silah sesi geldi. Tam bahçede oynayan polisin çocuğunu almaya giderken birden bomba patladı. Daha sonra 5 yaşındaki çocuk ve babası yanımda şehit düştü." dedi.

"2 ay başkasının evinde kaldık"

Terör örgütü PKK'nın Sur'da kazdıkları çukur ve yerleştirdikleri bombalar yüzünden bir süre önce mahalleyi terk etmek zorunda kaldıklarını dile getiren Büyüm, "Evimizde rahat bir şekilde yaşıyorduk. PKK'lı teröristler sokaklarımızda çukur kazdı, ardından saldırı yaptı. Evimiz yıkıldığı için o süreçte 2 ay başkasının evinde kaldık. PKK bizleri evimizden ve işimizden etti, canımıza kastetti." diye konuştu.

Terör örgütü PKK'ya tepki gösteren Büyüm, şöyle devam etti:

"PKK, her gün insanların canına kastediyor ve her yere bomba atıyor. Bunlar Allah'ı tanımıyorlar, halka zulmetmekten başka bir şey yapmıyorlar. PKK, ABD ve FETÖ ile bir olarak her gün insanları katlediyor. Sur'da PKK'nın zulmü yetmezmiş gibi bir de karakola bomba atarak saldırıya maruz kaldık. Genç yaşlı, kadın erkek demeden çocukları katlediyorlar."

"Maşa gibi onları kullanıyorlar"

Terör örgütü PKK'nın bombalı saldırıları dolayısıyla vatandaşların büyük endişe yaşadığını dile getiren baba Abdulcebbar Büyüm ise milletin artık terör örgütü PKK'ya karşı çıkması gerektiğini söyledi.

Sur'daki evlerinin terör örgütü PKK tarafından yıkıldığını aktaran Büyüm, şöyle konuştu:

"Büyük şeytan ABD de PKK'yı besleyip, ona silah veriyor. Onlar da maşa gibi onları kullanıyorlar. PKK'lı teröristler Kürtleri öldürüyor. Bunlarda ne korku ne de inanç var. Bunlarda sadece terör ve öldürme var. Gencecik çocukları kandırıp, halkın üzerine salıyorlar." 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.