Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,539.90
BTC/USDT
69,923.00
BIST 100
9,069.84
Yaşam

Türkmen nineler Türkiye'ye sığınmak istiyor

Suriye'deki iç savaş nedeniyle ailesinin terk ettiği iki Türkmen nine, Türkiye'ye sığınmak istiyor.

Zehra Aydın  | 08.07.2016 - Güncelleme : 10.07.2016
Türkmen nineler Türkiye'ye sığınmak istiyor

Ankara

ANKARA - Zehra Aydın

Suriye'deki iç savaş nedeniyle ailesinin terk ettiği iki Türkmen nine, Türkiye'ye sığınmak istiyor.

Suriye Birleşik Türkmenler Derneği Ankara İl Temsilcisi Leyla Süleyman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'deki Türkmenlerin zor durumda olduğunu, özellikle yaşlı ve bakıma muhtaç kişilerin Türkiye'ye sığınmaktan başka çaresinin kalmadığını söyledi.

Türkmen bölgesinde bayram ziyareti yapan Suriye Türkmen Ordusu Fatih Sultan Mehmed Tugayında asker Vali Mustafa'nın 100 yaşın üzerindeki Elif Arap ile 80 yaşındaki kızı Urkiye Faik Muhammed'e ait görüntüleri gönderdiğini belirten Süleyman, "Bayramlaşmaya gidince videoyu çekmişler. Çok mağdur oldukları için bu videoyu göndermişler. Torunları, oğlanları var ama hepsi onları terk edip Türkiye'ye gelmiş. Şu anda orada bakacak hiç kimseleri yok." dedi.

İç savaş ve bölgedeki kargaşa nedeniyle insanların zor durumda bulunduğuna işaret eden Süleyman, şöyle konuştu:

"Bu teyzeler, buradaki hayırseverlerden yardım istiyor. Buraya getirilirlerse daha iyi durumda olurlar, çünkü orada savaş nedeniyle bakanları olmuyor. Tugaydakiler 'Bazen yetişemiyoruz oraya' diyorlar. Bazen kesintiler olduğu için susuz ve elektriksiz kalıyorlar. Hafta boyunca yanına uğrayamıyorlar, bu nedenle de aç susuz kalıyorlar, bunların yardıma ihtiyaçları var. Buraya gelirlerse daha iyi durumda olurlar."

Tugayda görevli Mustafa'nın savaşta bir kolunu kaybettiğini, onun da diğer birçok savaş mağduru gibi proteze ihtiyacı olduğunu anlatan Süleyman, "Yardım yolladığımız 300'e yakın şehit ailesi ve 300 Türkmen mücahit ailesi var." dedi.

Hayırseverlerden, bölgedeki insanlardan maddi ve manevi yardımlarını esirgememelerini isteyen Süleyman, "Oradakilerin suya, una, gıdaya ihtiyaçları var. Ramazanda bazı günler ekmekleri bile olmadı. Onlar da oruç tutuyorlar, yardım alamıyorlar. Bazen bir ekmek, otla yaşıyorlar." ifadelerini kullandı.

"Bu Türkmen ninelerimize sahip çıkınız"

İki yaşlı kadını ziyaret eden Mustafa, yardım çağrısı için çektiği görüntülerde şöyle sesleniyor:

"Bayram günü bizim iki nineyi ziyarete geldim. Bunların evlatları ve evlatlarının evlatları bunları Halep'te bombaların içinde bırakıp kaçıp gittiler. Bunların yanında bir Allah bir de Fatih Sultan Mehmed Tugayı olarak biz yanındayız. Biz bu ninelerimize sahip çıkarız. Sizden de dileğimiz bu Türkmen ninelerimize sahip çıkınız, bu ninelerimizi Türkiye'ye alabilirseniz, onlara orada iyi bakın, Allah sizden razı olsun."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın