Yaşam

Tütün tarlasında koşarak dünya beşincisi oldu

Batman'da ailesiyle geçimlerini sağlamak için çalıştıkları tütün tarlasına koşarak giden ve Batman Petrolspor Kulübü tarafından keşfedilen Ruken Tek, katıldığı 12. Dünya Yıldızlar Dağ Koşusu Kupası'nda beşinci oldu.

06.10.2017 - Güncelleme : 07.10.2017
Tütün tarlasında koşarak dünya beşincisi oldu

Batman

BATMAN-Selman Tür

Batman'da çalıştığı tütün tarlasına koşarak giden ve Batman Petrolspor Kulübü tarafından keşfedilen 16 yaşındaki Ruken Tek, 12. Dünya Yıldızlar Dağ Koşusu Kupası'nda beşinciliği elde etti.

Kozluk ilçesinde yaşayan Ruken, eğitimini sürdürürken, geçimlerini sağlamak için ailesiyle her sabah günün ilk ışıklarıyla tütün toplamak için tarlaya gitti.

Ailesinin traktörle ulaştığı tarlaya her gün yaklaşık 10 kilometre koşarak giden Ruken'in atletizme duyduğu ilgi, beden eğitimi öğretmeni Mesude Öden'in dikkatinden kaçmadı.

Okulun atletizm takımına seçilen Ruken, öğretmeni Öden'in desteğiyle 4 yıl önce Batman Petrolspor Kulübünün seçmelerine katıldı.

Başarı sağlayan Ruken Tek, kulüp bünyesinde katıldığı müsabakalarda il, bölge ve Türkiye şampiyonlukları elde etti, 100'ü aşkın madalya kazandı.

Ruken son olarak haziran ayında İtalya'da düzenlenen ve 16 ülkenin katıldığı 12. Dünya Yıldızlar Dağ Koşusu Kupası'nda dünya beşinciliğine ulaştı.

Batman Anadolu Lisesi'nde eğitimini sürdüren ve okuldan arta kalan zamanlarını antrenman yaparak geçiren Ruken'in hedefi, Tokyo'da yapılacak 2020 Yaz Olimpiyatları'na atletizm dalında katılarak şampiyonluk elde etmek. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın