Dolar
32.38
Euro
35.17
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,565.80
BTC/USDT
70,801.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam, 15 Temmuz Darbe Girişimi

Üç aylık bebekleriyle demokrasi nöbeti tutuyorlar

Kayseri'de Akbaş ailesi, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine tepki göstermek için meydanları dolduran vatandaşlara 3 aylık bebekleriyle destek veriyor.

Musa Özyürek  | 27.07.2016 - Güncelleme : 27.07.2016
Üç aylık bebekleriyle demokrasi nöbeti tutuyorlar

Kayseri

KAYSERİ - Musa Özyürek

Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine tepki için düzenlenen demokrasi nöbetine, Sercan ve Ayşe Akbaş çifti, kucaklarındaki 3 aylık bebekleriyle katılıyor.

Babasının kucağında ilerleyen saatlere rağmen uyumadan elindeki Türk bayrağıyla meydanda yerini alan 3 aylık Mustafa Akbaş vatandaşların ilgi odağı haline geldi.

Akbaşın babası Sercan Akbaş (26), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz gecesinden beri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla meydanlara indiklerini söyledi.

Yaklaşık 3 ay önce dünyaya gelen bebeklerini de biran olsun yanlarından ayırmadıklarını belirten Akbaş, şunları kaydetti:

"Ne zaman meydanlardan çekilmemiz gerekirse o zamana kadar nöbetimize devam edeceğiz. 3 aylık bebeğimiz kucağımızda meydanlarda bizimle nöbetini tutuyor. Kucağımda uyuyup uyanıyor. Zor oluyor ama vatan için değer."

Minik nöbetçinin annesi Ayşe Akbaş da "Hiçbir zaman onu evde bir yakınımıza bırakmayı düşünmedik. Bu yaşlardan itibaren vatan, millet bilincini almasını istiyoruz." diye konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.