Yaşam

Üniversitelilerden görme engelli öğrencilere 'hissedilir' destek

MKÜ Reyhanlı Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından hazırlanan projeyle görme engelli öğrencilerin eğitim gördüğü ilkokula "hissedilebilir yüzey" yapıldı.

Cem Genco  | 29.05.2017 - Güncelleme : 30.05.2017
Üniversitelilerden görme engelli öğrencilere 'hissedilir' destek

Hatay

HATAY

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Reyhanlı Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından "Bir Göz de Biz Olalım Projesi" kapsamında, ilçede görme engelli öğrencilerin eğitim gördüğü ilkokula "hissedilebilir yüzey" yapıldı.

Proje kapsamında bir araya gelen 8 öğrenci, Reyhanlı'daki Mehmet Akif Ersoy İlkokulunda öğrenimine devam eden 10 görme engelli öğrencinin okulda daha rahat hareket edebilmesi için neler yapabileceklerini araştırmaya başladı.

Okula yaptırılacak hissedilebilir yüzeyle görme engellilerin rahatça yürüyebileceklerini belirleyen öğrenciler, buldukları sponsorla okula 56 metre hissedilebilir yüzeyin yapılmasını sağladı.

Toplam 200 plakadan oluşan sarı renkli hissedilebilir yürüme yoluyla farklı sınıflardaki görme engelli öğrencilerin okula giriş ve çıkışlarında kolaylık sağlandı.

Projeyi yürüten öğrencilerden Gizem Demirci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, görme engelli öğrencilerin okullarında rahat etmesini istediklerini söyledi.

Bir aylık zaman içinde proje çalışmalarının altyapısını oluşturduklarını ve hayata geçirdiklerini belirten Demirci, şöyle konuştu:

"Görme engelli kardeşlerimize destek olmak istedik, projeyle görme engelli arkadaşlarımız okullarında rahatça yürüyebilecekler. Öğrencilerin heyecanını bizler de hissettik. Onların sınıflarından çıkışlarına, servis araçlarına gidişlerine kadar eşlik ettik ve ne kadar rahat ettiklerini kendi gözlerimizle yüzlerindeki tebessümden anladık."

Demirci, projeyle toplumsal farkındalık oluşturmak istediklerini ifade ederek, "Bizler görme engelli kardeşlerimize yol, göz ve bir sıcak el olmak istedik. Başkaları yapar diye beklemek istemedik. Herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Bizlerin yardımına ihtiyacı olan bireylere onların talebi olmadan destek olmamız gerekiyor." dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın