Dolar
32.37
Euro
35.01
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,554.80
BTC/USDT
70,241.00
BIST 100
9,092.76
Yaşam

Ünlü ressamların eserlerini tatlılarına çiziyor

Sırbistanlı grafik tasarımcısı Aleksic, yaptığı pastaların üzerine Van Gogh, Salvador Dali, Pablo Picasso ve Juan Miro gibi dünyaca ünlü ressamların eserlerini çiziyor.

16.06.2017 - Güncelleme : 17.06.2017
Ünlü ressamların eserlerini tatlılarına çiziyor

Serbia

NOVİ SAD - Aleksandar Savanovic

Sırbistanlı grafik tasarımcısı Sasa Aleksic, lise yıllarında yapmaya başladığı pasta ve değişik tatlı türlerini, üzerine çizdiği dünyaca ünlü ressamların eserleriyle süslüyor.

Adeta "tatlı sanatı" icra eden 23 yaşındaki Aleksic, yaptığı pasta ve muffinlerin üzerine Van Gogh'dan Salvador Dali'ye, Pablo Picasso'dan Juan Miro'ya, dünyaca ünlü ressamların eserlerini çiziyor.

Sırbistan'ın Novi Sad şehrindeki Şehir Müzesi'nde meraklı gözler karşısında "renkli" tatlılar yapan Aleksic, özellikle üzerinde Picasso, Dali, Miro ve Antoni Tepes'in eserlerinin bulunduğu pastasıyla dikkatleri üzerine çekiyor.

Tatlı sevenlerin "yemeye kıyamadığı" pasta ve muffinleri 2015 yılında Belgrad'da düzenlenen bir yemek fuarında yapmaya başladığını anlatan Aleksic, "Fuarda, pastalarımın üzerine Van Gogh'un bir tablosunu resmetmiştim. Yaptığım bu şey, büyük ilgiyle karşılanmıştı." dedi.

Yine aynı fuarda yaptığı muffinleri de Van Gogh eserleriyle süslediğini dile getiren Aleksic, "Van Gogh'u seçtim çünkü bu şekilde bu tabloların daha geniş kitlelerce tanınmasını sağlamayı hedefledim. Daha sonra tatlılarımı Gustav Klimt, Frida Kahlo ve Amedeo Modigliani'nin eserleriyle de süsledim." şeklinde konuştu.

Yaptığı tatlıları satmıyor

Aleksic, yaptığı tatlıları satmadığını vurgulayarak, bu yeteneğini sadece yemek fuarları ve pasta festivallerinde sergilediğini, ülkesi Sırbistan'da olduğu gibi bölge ülkelerinde de katıldığı etkinliklerde ilginç tatlılarıyla ödüller kazandığını söyledi.

Niş şehrindeki sanat fakültesinde yüksek lisansına devam eden ve aynı zamanda grafik tasarımcısı olarak çalışan Aleksic, boş vakitlerini hobi olarak yaptığı bu tatlılara ayırdığını ifade etti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın