Dolar
32.38
Euro
35.10
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,555.00
BTC/USDT
70,840.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam

'Urla'nın atçı kızları' her yere atlarıyla gidiyor

İzmir'in Urla ilçesinde yaşayan 3 genç kız, profesyonel eğitimini aldıkları binicilik sporuna dikkati çekmek amacıyla ilçede atla dolaşıyor.

22.09.2017 - Güncelleme : 23.09.2017
'Urla'nın atçı kızları' her yere atlarıyla gidiyor

İZMİR-Tezcan Ekizler

İzmir'in Urla ilçesinde yaşayan 3 kız arkadaş, binicilik sporuna dikkati çekmek amacıyla ilçede atlarla dolaşıyor.

Urla'ya 7 kilometre uzaklıktaki Kuşçular Mahallesi'nde yaşayan Ayşegül Vardar, Semra Şahin ile Sude Şekeroğlu, geçen yıl bir çiftlikte binicilik eğitimi almaya başladı. Aradan geçen sürede önemli mesafe kateden 3 arkadaş, profesyonelliğe adım atarak Balıkesir ve Ödemiş'te rahvan at yarışlarına da katıldı.

Lise öğrencisi arkadaşlar, binicilik sporuna dikkati çekmek amacıyla yaz döneminde her yere atla gitme kararı aldı.

Binici pantolonları ve çizmelerini giyip başlarına poşularını bağlayan "Urla'nın atçı kızları" güne çiftlikte "Fırtına", "Yağmur" ve "Sahra" adını verdikleri boylarından büyük atları tımar edip bakımlarını yaparak başlıyor. Çiftlikte kısa bir antrenmanın ardından kızlar ilçenin sahillerinden tarihi mekanlarına kadar her bölgeyi nal sesleri eşliğinde dolaşıyor.

Görenlerin merakla izlediği kızların alışverişlerini de at sırtında yapması ilginç görüntüler oluşuyor. İlçe sakinlerinin "Urla'nın atçı kızları" ismini verdiği gençler, şimdiden ilçenin sembolü oldu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın