Yaşam

'Vatan için sol kolumu da kaybetmeye hazırım'

Şırnak'ta vatani görevini yaparken mayın patlaması sonucu gazi olan Şenol Akyol, vatan için sağ kolunu kaybettiğini yine askere çağırırlarsa sol kolunu da kaybetmeye hazır olduğunu belirtti.

08.02.2016 - Güncelleme : 09.02.2016
'Vatan için sol kolumu da kaybetmeye hazırım' (Fotoğraf - Mustafa Kemal Bektaş)

ZONGULDAK - MUSTAFA KEMAL BEKTAŞ

Şırnak'ta vatani görevini yaparken mayın patlaması sonucu gazi olan Şenol Akyol (40), vatan için sağ kolunu kaybettiğini yine askere çağırırlarsa sol kolunu da kaybetmeye hazır olduğunu belirtti.

Akyol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1998'de vatani görevini yaparken Cudi Dağı'nda mayın patlaması nedeniyle iki arkadaşının şehit olduğunu belirterek aynı patlamada sağ kolunu kaybettiğini ve bir ayağında da kırık nedeniyle 5 santimetre kısalma olduğunu söyledi.

Olayın ardından Diyarbakır Askeri Hastanesine kaldırıldığını anlatan Akyol, "Kendime tam 4,5 gün sonra geldim. Ardından 4 ay yoğun bakımda kaldım. Hastane serüvenim yaklaşık 2,5 yıl sürdü. Allah'a çok şükür durumum iyi ve moralim yerinde" diye konuştu.

'Kimse bu vatanı bölmeye çalışmasın'

Vatan için sağ kolunu kaybettiğine işaret eden Akyol, şöyle devam etti:

"Güneydoğu'da yaşananları, televizyonlardan izliyorum. Bir kolum olmamasına rağmen çatışmaya gidebilirim. Vatan için sağ kolumu kaybettim ama yine askere çağırırlarsa sol kolumu da kaybetmeye hazırım. Bu vatan, bizim vatanımız. Bu topraklar, bizim topraklarımız. Edirne'den, Diyarbakır'a tüm topraklar bizim ve kimse bu vatanı bölmeye çalışmasın. Bölemezler de. Bizim zamanımızda askerler operasyona gidiyordu. Şimdi özel timler var, onlar gidiyor. O dönem imkanlar biraz daha kısıtlıydı şu an her şey donanımlı." Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın