Yaşam

Yalova'da hayvan ambulansı "haybulans" hizmete girdi

Yalova Belediyesince yaralı hayvanlara müdahalede geç kalınmaması için olay yerinde cerrahi müdahale yapma imkanı da sağlayan hayvan ambulansı "Haybulans" hizmete girdi.

23.08.2016 - Güncelleme : 23.08.2016
Yalova'da hayvan ambulansı "haybulans" hizmete girdi

YALOVA

Yalova Belediyesince yaralı hayvanlara müdahalede geç kalınmaması için olay yerinde cerrahi müdahale yapma imkanı da sağlayan hayvan ambulansı "Haybulans" hizmete girdi.

Haybulans ekibinin ilk müdahale ettiği vaka, bir aracın çarpması sonucu ayağı kırılan köpek oldu. Veterinerlik İşleri Müdürlüğü Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezine getirilen yaralı köpeğin ilk muayene ve müdahalesi, kendisi de veteriner hekim olan Belediye Başkanı Vefa Salman tarafından yapıldı.

Sağlık durumu stabil hale getirilen yaralı köpek, merkez görevlilerinin gözetimine bırakıldı.

Salman, gazetecilere Haybulans ile ilgili bilgi vererek, "Bir toplama aracı değil, cerrahi müdahale de yapılabilecek bir donanım ile Haybulansı oluşturduk. Aracın içinde tüm cerrahi ve medikal malzemeler mevcut. Sessiz dostlarımız, hayvanlarımız için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz." dedi.

Veteriner İşleri Müdürü Erkut Ferhatoğlu, ambulansta 3 kişinin görev aldığını belirtti.

Belediyeye yakışır bir şekilde hizmet verdiklerini dile getiren Ferhatoğlu, "Haybulansımızda 1 şoför, 1 veteriner ve 1 yardımcı personel olmak üzere 3 personelimiz görev yapıyor. Yalova Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü olarak, 15 personelimizle 7 gün 24 saat icap esasıyla çalışarak hayvan dostu belediye sıfatımıza yakışır bir çalışma sürdürüyoruz." diye konuştu.

Haybulans içinde kafes, köpek taşıma sedyesi, yakalama sopası, kedi filesi ve kedi kafesinin yanı sıra serum seti, oksijen tüpü ve ekipmanı, cerrahi operasyon malzemeleri, yaralı hayvanın kliniğe getirilmesi sürecinde veteriner hekimin müdahale yapabileceği alan bulunuyor.

Vatandaşlar, "153" ya da "444 8 777" nolu telefonları arayarak yaralı hayvanlar için Haybulansı çağırabilecek.

Muhabir:İsmail Ersan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın