Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,565.70
BTC/USDT
70,385.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam

Yaralı pelikan tedavi altına alındı

Afyonkarahisar'da silahla yaralanmış halde bulunan pelikan, Burdur'daki rehabilitasyon merkezinde tedavi ediliyor.

11.02.2016 - Güncelleme : 11.02.2016
Yaralı pelikan tedavi altına alındı Fotoğraf: Murat Çoban/AA

BURDUR

Afyonkarahisar’ın Başmakçı ilçesinde silahla yaralanmış halde bulunan pelikan, Burdur'daki Lisinia Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi altına alındı.

Burdur merkeze bağlı Karakent köyü yakınlarında faaliyet gösteren Lisinia Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi sorumlusu veteriner hekim Öztürk Sarıca, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaralı pelikanın bir hafta önce merkeze getirildiğini anlattı.

Sarıca, bitkin ve zayıf halde teslim aldıklarını pelikanın, tüfekten çıkan saçmalar nedeniyle yaralandığını tespit ettiklerini kaydetti.

Hayvanın kanat ve göğsünden yaralandığını belirten Sarıca, "Kanadından iki saçma çıkarttık. Yani önce vurulmuş daha sonra diğer yaban hayvanlarının saldırısına uğramış. Vurulduktan sonra bir süre beslenememiş. Bitkin düşünce, güçsüz kaldığından diğer yaban hayvanları faydalanmış ve saldırmışlar. Şu an sağlık durumu iyiye gidiyor. Sanıyorum 1-2 ay içerisinde sağlığına kavuşacak. Sonrasında da Burdur Gölü'ne bırakacağız" dedi.

Muhabir: Murat Çoban

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın