Dolar
32.33
Euro
34.89
Altın
2,208.88
ETH/USDT
3,564.10
BTC/USDT
70,415.00
BIST 100
9,052.46
Yaşam

Yarım kalan uçurtma gökyüzüyle buluştu

Suriye'nin Halep kentinde babası ve annesini hava saldırısında kaybeden 9 yaşındaki Muhammed Safii, babasıyla yaparken yarım kalan uçurtmasını tamamlama şansı buldu

Cem Genco  | 27.11.2017 - Güncelleme : 28.11.2017
Yarım kalan uçurtma gökyüzüyle buluştu

Hatay

HATAY

Suriye'nin Halep kentinde babası ve annesini hava saldırısında kaybeden 9 yaşındaki Muhammed Safii, babasıyla yaparken yarım kalan uçurtmasını tamamlayarak gökyüzüyle buluşturdu.

Halep'te yaklaşık 3 yıl önce evlerinin yakınlarına düzenlenen saldırıda anne ve babasını kaybeden Safii, kendisi de şarapnel parçalarıyla yaralandı.

Konuşma ve yürüme güçlüğü çeken Safii, geçtiğimiz aylarda İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca tahliye edilip dedesi ve babaannesiyle birlikte İdlib'teki Kemmune Kampı'na getirildi. Burada kısıtlı imkanlarla tedavileri devam eden çocuk, uzun bir süre sonra yeniden konuşmaya başladı.

İHH Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi Medya Sorumlusu Selim Tosun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halepli Safii'nin hayata güçlükle uyum sağladığını söyledi.

Küçük çocuğun büyük acılar yaşadığını ve bunun etkisiyle 2 yıl boyunca konuşmadığını aktaran Tosun, "Kardeşimiz şu anda sorulan sorulara cevap vermeye başladı. Ancak yürümesinde sorunlar var. Suriye'deki hastanelerin yetersizliğinden dolayı fizik tedavi göremiyor ve bu nedenle yaşıtlarıyla yapılan oyun veya aktivitelere katılamıyor.'' diye konuştu.

Evlerinin yakınına hava saldırısı yapılmadan bir süre önce Safii'nin babasıyla uçurtma yaptığını aktaran Tosun, ''Yarım kalan uçurtmayı evde bırakıp çıktıklarında saldırı olmuş. Evlerinde sakladıkları uçurtmayı babaannesi tahliyeler sırasında yanında getirmiş. Safii'nin yavaşça kendine gelmesiyle uçurtmayı tamamlayarak gökyüzüyle buluşturdular.'' ifadesini kullandı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın