Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,562.40
BTC/USDT
70,303.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam

Yavru baykuşları elleriyle besliyor

Samsun'da, Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hekimi Tabatabaei, bir ilköğretim okulunun bahçesinde bir haftalıkken bulunan iki baykuş yavrusunu elleriyle besliyor.

17.05.2016 - Güncelleme : 17.05.2016
Yavru baykuşları elleriyle besliyor Samsun'da bir ilköğretim okulunun bahçesinde bir haftalıkken bulunan iki baykuşu, Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hekimi Paria Tabatabaei, elleriyle besleyerek büyütüyor. Tabatabaei, yavru baykuşlarla yakından ilgileniyor. Fotoğraf: AA/ İlyas Gün

SAMSUN - İLYAS GÜN

Samsun'da bir ilköğretim okulunun bahçesinde bir haftalıkken bulunan iki baykuşu, Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hekimi Paria Tabatabaei, elleriyle besleyerek büyütüyor.

Çarşamba ilçesinde bir ilköğretim okulunun bahçesinde öğrencilerin bulduğu baykuş yavruları, Kızılırmak Deltası'ndaki Samsun Büyükşehir Belediyesinin Veteriner Kliniğine getirildi. Baykuşları kontrolden geçiren Veteriner Hekim Paria Tabatabaei, onları üç haftadır elleriyle besliyor.

Tabatabaei, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kliniğe getirildiklerinde 100 gram civarında olan yavruların üç haftada 340 grama ulaştığını, hızla büyüyen baykuşların 1 ay içinde uçabilecek düzeye geleceğini söyledi.

Yavruların sağlık durumlarının gayet iyi olduğunubelirten Tabatabaei, "Vücut ısıları ve ağırlıkları olması gereken şekilde. Baykuşlar üzerindeki yavru tüyleri attıktan sonra uçuş eğitimi almaları için uçuş alanlarına götüreceğiz. Kendileri zaten iç güdüsel olarak uçmayı bilen hayvanlar. Özel olarak yaptığımız tüneklerden atlayarak uçmayı öğrenebilecekler." dedi.

Doğaya salınacak

Tabatabaei, yavru baykuşları uçmayı öğrendikten sonra bulundukları yerde doğaya salacaklarını aktardı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın