Yaşam

Yazın koyun güttüğü dağlarda kışın kayak öğretiyor

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yaz aylarında koyun güttüğü Karacadağ eteklerinde kışın da kayak yaparak vakit geçiren çoban Bahaddin Akay, zaman zaman merkeze gelen ziyaretçilere de kayak eğitimi veriyor.

Rauf Maltaş  | 25.02.2017 - Güncelleme : 26.02.2017
Yazın koyun güttüğü dağlarda kışın kayak öğretiyor

Şanlıurfa

ŞANLIURFA - Rauf Maltaş

İlçe kırsalındaki İleri Mahallesi'nde yaşayan çoban Bahaddin Akay (37), küçük yaşlardan beri çobanlık yaparak geçimini sağlıyor.

Karacadağ Kayak Merkezi'ne gidip gelmeye başladığı 10 yıl önce kayağa merak sardığını ifade eden Akay, her geçen yıl çobanlıktan daha çok kayakla ilgilenmeye başladığını belirtti. 

 Çoban Bahaddin Akay, kayak merkezine gelen vatandaşlara zaman zaman kayak dersleri veriyor.

Zamanla ilerlettiği kayağı merkeze gelip kayak bilmeyen vatandaşlara gönüllü olarak öğrettiğini aktaran Akay, şöyle devam etti:

"Asıl mesleğim hayvancılık, çobanlık yapıyorum. En az 15 yıl çobanlığım burada geçmiştir. Daha önce ara sıra geliyordum, şimdi hep buradayım, çok da seviyorum hem hocalık da yapıyorum. Burada arkadaşlara, bilmeyenlere yardımcı oluyorum. Burası gayet güzel, herkesi bekliyoruz."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.