Dolar
32.32
Euro
34.88
Altın
2,196.49
ETH/USDT
3,575.00
BTC/USDT
70,619.00
BIST 100
9,025.84
Yaşam

Yetimlerin hayatlarına dokunuyorlar

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin'in talimatıyla, eşini kaybeden anne ve çocuklarına ulaşmak için kurulan "Yetim Koordinasyon Merkezi", bu ailelere umut oluyor.

15.01.2017 - Güncelleme : 16.01.2017
Yetimlerin hayatlarına dokunuyorlar

GAZİANTEP  - ZUHAL UZUNDERE KOCALAR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren "Yetim Koordinasyon Merkezi", yetim çocuklar ile annelerinin hayatlarına dokunuyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in talimatıyla, kent genelinde eşini kaybeden anne ve çocuklarına ulaşmak için kurulan merkez, bu ailelere umut oluyor. Merkez tarafından maddi yardımın yanında eğitim konusunda, sosyal ve duygusal anlamda da destek verilen yetim çocukların, topluma yararlı bireyler olarak yetişmesi hedefleniyor.

Merkez Şahinbey ilçesinde yaşayan Berk ailesi de Yetim Koordinasyon Merkezi'nin desteklerinden faydalanıyor. Berktaş Berk'in yaklaşık 2,5 yıl önce alacak meselesi nedeniyle öldürülmesi üzerine hem maddi hem de manevi açıdan zor günler geçiren ailenin yüzü, merkezde görevli uzmanların yardımlarıyla artık gülüyor.

Anne Gülay Berk (46), AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşinin ölümünün ardından yaşları 9 ila 17 arasında değişen çocuklarıyla zor günler yaşadıklarını söyledi.

Hayatta bir başlarına kaldıklarını anlatan Berk, "Akrabalarımız bizimle görüşmüyor. Maddi durumumuz da iyi değildi zaten. Evimiz kiraydı, kıt kanaat geçiniyorduk. Çocuklarıma bakabilmek için oğlumun öğretmeni aracılığıyla bir okulda işe girdim. 2 yıl orada çalıştım." dedi.

Şu anda aylık 500 lira karşılığında bir yaşlıya baktığını, bunun yanı sıra dul maaşı aldığını dile getiren Berk, şunları kaydetti:

"Bununla ailemi geçindiriyorum çok şükür. Babaları öldürülünce çocuklarım bunalıma girdi, psikolojileri bozuldu. Çok kötü günler geçirdik. Sonra Büyükşehir Belediyesi Yetim Koordinasyon Merkezi bize ulaştı, elimizden tuttu. Çocuklarıma yardım ettiler. Onlar beni buldular. Çocuklarıma kurslar veriyorlar, etkinlikler yapıyorlar. Büyük oğlum ve kızım, gücüm yetmediği için okulu bırakmıştı. Merkezdeki hocalar sayesinde okullarına şu an açık liseden devam ediyorlar. 17 yaşındaki oğlum ve 16 yaşındaki kızımın psikolojisi bozulmuştu, merkezin sağladığı destekle şu an iyiler. Belediye elimizden tuttu ve bize kimsesiz olmadığımızı gösterdi. Çocuklarımı okutuyorlar, kurslar veriyorlar, destek oluyorlar. Ailem sahip çıkmazken, onlar arkamızda duruyor. Bize destek olan tüm hocalarıma teşekkür ediyorum. Önce Allah, sonra onlar çocuklarımı tekrar bana bağışladı. Acılarımız paylaştıkça azalıyor, rahatlıyoruz."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.