Dolar
32.39
Euro
35.05
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,546.20
BTC/USDT
70,152.00
BIST 100
9,135.39
Yaşam

Yol çilesi bitince sevincini Bakan'la paylaştı

Kalkınma Bakanı Elvan, Mersin'de henüz 23 yaşındayken geçirdiği trafik kazası sonucu felç kalan ve yıllarca kazalarla anılan yolun yaptırılmasından dolayı teşekkür etmek isteyen 68 yaşındaki Karacan'ı evinde ziyaret etti.

08.11.2017 - Güncelleme : 08.11.2017
Yol çilesi bitince sevincini Bakan'la paylaştı

MERSİN

Mersin'de geçirdiği trafik kazası nedeniyle 45 yıldır yatağa bağımlı olan 68 yaşındaki Süleyman Karacan, gençliğini elinden alan ve yıllarca kazalarla anılan yolun yaptırılmasına katkı sağlayan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'a teşekkür etmek istedi. Durumdan haberdar olan Bakan Elvan, Karacan'ın evine konuk oldu.

Her gün yaylalara çıkan binlerce aracın ve tarım ürünü taşıyan kamyonların geçtiği Mersin-Gözne karayolu, dik rampaları, dar ve keskin virajlarıyla yıllar boyunca sürücülere sıkıntı yaşattı. Yol, meydana gelen kazalar nedeniyle de uzun dönem olumsuzluklarla anıldı.

O kazalardan birinin mağduru olan Karacan, 1972 yılında henüz 23 yaşındayken içinde bulunduğu kamyonun, dar virajı dönemeyerek devrilmesi sonucunda yaralandı.

Üzerine devrilen tomruklar nedeniyle beli kırılan ve felç kalan Karacan, yaz aylarında kaldığı yayla evinden diyaliz merkezine gitmek için kaza geçirdiği yolu yine sık sık kullanmak zorunda kaldı.

Gözne yolunun yıllar sonra yeniden yapılıp, daha modern hale getirilmesinin ardından Karacan, yol yapımına katkı sağlayan Bakan Elvan'a teşekkür etmek istediğini aile yakınlarına iletti.

Durumdan haberdar olan Bakan Lütfi Elvan, isteği kırmayarak merkez Toroslar ilçesindeki evinde ziyaret ettiği yaşlı adamla görüştü.

Karacan'a "Beni görmek istemişsin, ben de yanına geldim. Emrin varsa buyur" diyen Elvan, yaşlı adamın hikayesini dinledi. Karacan da "Allah sizlerden, Gözne yolunu yaptığınız için razı olsun. Her gün dua ediyorum, yol çok güzel oldu. O yolda çok kazalar oldu, büyük canlar gitti." dedi.

Elvan, ailenin sorunlarını da dinleyerek devlet olarak her zaman yanlarında olduklarını aktardı.

Karacan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, askerden geldikten sonra nişanlandığını ve nakliyecilik yapan yakınlarının yanında çalıştığını belirterek şöyle konuştu:

"O yollar çok kötüydü, dardı. Çok kazalar oldu, çok canlar aldı. Tomruk yüklü bir kamyonun üstündeydim. Kamyon köprüde virajı dönerken devrilince tomrukların altında kaldım. Çevredeki vatandaşlar beni oradan çıkardı, belim kırılmıştı. Sonrasında 3 kere ameliyat oldum. O yolların çilesini en azından 45-50 yıl çektik. Hiçbir hükümet ilgilenmemişti. Yolun yapılmasından dolayı her geçtiğimde devamlı teşekkür ediyordum, dua ediyordum."

Kazadan sonra adeta gençliğini kaybettiğini, nişanlısının da kendisini terk ettiğini söyleyen Karacan, başkalarının canının yanmaması için yıllar boyunca yolun düzeltilmesi için dualar ettiğini dile getirdi.

Karacan, hiç evlenemediğini belirterek, 16 yıldır da diyaliz tedavisi gördüğünü sözlerine ekledi.

Amcasının adı verilen ve tedavisiyle ilgilenen yeğeni Süleyman Karacan ise amcasının en büyük hayalinin gerçekleştiğini ifade ederek şunları kaydetti:

"O yol eskiden çok kötüydü, sürekli kazalar oluyordu. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Bakanımıza bizlere böyle bir yol yapıp, daha fazla canın gitmesine engel oldukları için teşekkür ediyoruz."

Muhabir: Sezgin Pancar

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın