Dolar
32.34
Euro
34.87
Altın
2,220.88
ETH/USDT
3,563.50
BTC/USDT
70,641.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam

Yorgancılığın 'Ehl-i Sanat'ı tecrübelerini anlatıyor

Yorgancılıkta 38 yılını dolduran Hatice Savak, Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehirler Müzesi'ndeki "Ehl-i Sanat" etkinlikleri kapsamında mesleğinin inceliklerini paylaşıyor.

Harun Kaymaz  | 14.02.2018 - Güncelleme : 15.02.2018
Yorgancılığın 'Ehl-i Sanat'ı tecrübelerini anlatıyor

Bilecik

BİLECİK

Bilecik'te 38 yıldır yorgancılık yapan Hatice Savak, Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehirler Müzesi'nin ziyaretçilerine mesleğinin inceliklerini anlatıyor.

Müzede, kaybolmaya yüz tutmuş meslekleri tanıtmak amacıyla gerçekleştirilen "Ehl-i Sanat" etkinlikleri kapsamında kendisine özel bir oda hazırlanan Savak, müzeye gelenlerle, yorgancılıkla ilgili tecrübelerini paylaşıyor.

64 yaşındaki Savak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu işi annemden öğrendim. Yıllarca beraber yorgan diktik. Eskiden çok yorgan geliyordu ama şimdi öyle değil." dedi.

Yorgancılığın "Ehl-i Sanat"ı, bazı yorganları bir, bazılarını 3 günde bitirdiğini belirterek, "Divan örtüsü neredeyse her gün gelirdi. Erkenden kalkıp çocuklarıma bakıyor, sonra da yorganların başına geçiyordum. Gece uyumuyor siparişleri bitiriyordum." diye konuştu.

Savak'ın kızı Ayşe Kasap ise annesinin, anneannesiyle birlikte yıllarca yorgan diktiğini anlatarak, "Biz kanepede ya da divanda otururken onları izlerdik. Asla yorgana basmazdık. Annem yorgan dikerek hayallerimizi gerçekleştirdi. 'Şu yorganı dikeyim, şu isteğinizi alacağım, sizi şuraya götüreceğim' derdi. Biz de beklerdik. Günlerimiz böyle geçti." ifadelerini kullandı.

Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehirler Müzesi Sorumlusu Yurdanur Kırlı ise daha önce de, "Geçmişimizi Yaşatıyoruz" projesi kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlediklerini hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Bu etkinliklerde de Hatice Savak, ziyaretçilere yorgan dikim sürecini anlatıyor. Bilecik'te yorgancı dükkanları kapandı. Burada özellikle kaybolmuş veya kaybetmek üzere olduğumuz meslekleri sergiliyoruz. Sadece sergiyle kalmıyoruz, aynı zamanda canlı anlatımla da sunmaya çalışıyoruz."



Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.