Yaşam

Zonguldaklı tornacı Hasan Erol, atölyesinde kendi tasarladığı mini kamyoneti üretti

Torna ustası 42 yaşındaki Hasan Erol, Zonguldak'taki atölyesinde hurdacılardan topladığı eski araç parçaları ile mini kamyonet üretti.

Ferdi Akıllı  | 30.11.2015 - Güncelleme : 30.11.2015
Zonguldaklı tornacı Hasan Erol, atölyesinde kendi tasarladığı mini kamyoneti üretti

Zonguldak

ZONGULDAK - FERDİ AKILLI

Zonguldak'ta ortaokul mezunu torna ustası, çocukluğunda hayalini kurduğu aracı yaklaşık 1 yıllık çaba sonucu kendi atölyesinde üretti. 

Torna ustası 42 yaşındaki Hasan Erol, atölyesinde tasarladığı mini kamyoneti yapmak için motosiklet motoru temin ederek hurdacılardan eski araç parçaları topladı.

Kamyonetinin dışını atıl araç saclarından oluşturan Erol, "elektronik" tasarımı torpidoda hazırlayarak aracına yerleştirdi.

Erol, otomatik vitesli kamyonetine şifreyle motoru çalıştıran sistemin yanı sıra navigasyonun yer aldığı direksiyon, frenleme düğmesi ve gece karşıdan gelen araçların ışığına duyarlı otomatik kısa far yakan donanımı monte etti.

Sanayide aracıyla gezen Erol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Emek" adını verdiği mini kamyonetinin 450 kilogram ağırlığında olduğunu söyledi. 

Saatte 60 kilometre hız yapabilen aracını görenlerin çok beğendiğini anlatan Erol, "Küçükken oyuncak alamadığımız için telden farklı araçlar yapıyordum. O dönemlerden itibaren bir araç yapmak içimde tutkuydu. Atölyemdeki çalışmalarla bunu başardım. Atıl malzemeler kullandığım için yaklaşık 2 bin liraya kamyonetimi tamamladım" diye konuştu.


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.