Почетна > Анализа на вести

Анализа на вести друго Вести

„Кога говорите за регионот на Западен Балкан, тоа е регион што има европска перспектива, па затоа таму Унијата е силно посветена. Исто е и со БЈР Македонија и со Албанија", изјави Коцијанчиќ

Македонија, во последниов период се наоѓа во длабока политичка криза. И покрај тоа што општите предвремени избори беа одржани на 11 декември 2016 година, по повеќе од 4 месеци, сѐ уште нема формирано влада

Балканот, кој е актуелен по смртните случаеви поради студениот бран во овој зимски период, добро е подгреан од вжештената атмосфера поради етничката затегнатост во земјите од регионот која последните денови е во подем

По својот 8-годишен мандат, Обама функцијата претседател на САД ќе му ја предаде на Трамп, тој доби многу критики за своите неуспешни политики во однос на 5 прашања

Со инаугурацијата на Доналд Трамп како претседател на САД на 20 јануари, се очекува да се создаде напредок во односите меѓу САД и Русија, кои значително се влошија во изминатите години

По изјавите на претседателот на Турција, Ердоган, во кои ја посочува природата на проблемот на бегалската криза, балканските земји кои се загрижени од отворањето на вратите, изјавија дека одлуката на ЕП не е од интерес ниту на ЕУ