Почетна > Балкан

Балкан друго Вести

„Постојат многу отворени прашања меѓу земјите од овој регион, од фактот што границите не се решени, до сите прашања кои објективно го отежнуваат воспоставувањето на целосна политичка стабилност во овој регион“, истакна Љајиќ

„Овој план се фокусира на целни групи, како што се млади до 29 години, долгорочно невработени лица, лица над 50 години, Роми и самохрани мајки, како и други групи кои немале еднаков пристап до пазарот на труд“, изјави Царовска

Турскиот заменик-премиер додаде дека во денешно време, кога се говори за технолошки промени и за четврта индустриска револуција, многу е важно да се вложува во луѓе, образование и вештини.

За време на промовирање на работата на оваа група, премиерот Заев нагласи дека Охридската група ќе се ангажира за завршуавање на потребните работи за членството на Македонија во НАТО и ЕУ

„Во овие две медицински возила за брза помош, освен операции, ќе можат да се изведуваат сите медицински интервенции“, рече Ајден

„Разговаравме за европскиот пат и најважна тема е тоа дека имаме најголема пречка на патот кон ЕУ, а тоа е договор кој треба да се постигне со Приштина“, рече Вучиќ

„Создаден е моментум кој убеден сум ќе знаеме да го искористиме. Мотивацијата со којашто влегуваме во овој процес е силна и како држава подготвени сме да преземеме брзи, и таму каде што е потребно, радикални реформи”, изјави вицепремиерот Османи