Почетна > Турција

Турција друго Вести

„За време на разговорот беа спомнати регионалните случувања. Исто така беше истакната важноста на зајакнувањето на односите меѓу двете земји, сојузници во НАТО и стратешки партнери", се вели во писмената изјава на Калин

Воен авион падна во Гулшехир во областа Невшехир во Турција. На местото на настанот се пратени здравствени екипи и противпожарна помош

Турската хуманитарна фондација „ИХХ“ досега има ископано повеќе од 6.747 бунари во 36 земји во рамките на нејзиниот 18-годишен проект „Бунари за вода“

Најголемaта баклава во светот беше испечена во 2,5 метри широка и 7,5 метри долга тава, а во неа има вкупно 11.800 парчиња баклава

За време на вкупно 106 досега завршени судски постапки против терористичката организација ФЕТО, а во врска со обидот за државен удар во Турција, 562 пучисти беа осудени на доживотен затвор, додека 805 добија затворски казни на одреден период