Истанбул: На плоштадот Султанахмет е распослан „килим“ од 564.000 лалиња
На плоштадот Султанахмет во Истанбул, по повод на 564 години од освојувањето на градот, на површина од 1.453 квадратни метри е создаден еден вид „килим“ од лалиња. ( Veli Gürgah - Агенција Анадолија )
20.04.2017 Veli Gürgah
1 / 6