фото / свет
Прославувањето на Божиќ во светот (Ерусалим)
Според Јулијанскиот календар, православните христијани од градот Витлеем на Западниот Брег, според христијанското верување за раѓањето на Исус, денес во околината на Црквата на Христовото раѓање го чествуваат Божиќ. Покрај православниот патријарх на Ерусалим, Теофилос III, на чествувањето учествуваа и голем број верски лица. ( Issam Rimawi - Агенција Анадолија )
06.01.2017 Issam Rimawi
1 / 27