Турција: Поради ниските температури резервоар со вода стана куќа од мраз
ВАН (АА) - Цевките на резервоарите за вода во Oзапл, во областа Ван, во источна Турција, пукнаа поради екстремно ниските температури, а откако водата што истече и замрзна, резервоарот се претвори во кула од мраз. ( Özkan Bilgin - Агенција Анадолија )
11.01.2017 Özkan Bilgin
1 / 8