Dolar
32.32
Euro
34.89
Altın
2,213.11
ETH/USDT
3,591.40
BTC/USDT
71,296.00
BIST 100
9,062.91
Gündem, 15 Temmuz Darbe Girişimi

Adalet Bakanı Bozdağ: FETÖ'de 1 doların önemli fonksiyonu olduğuna şüphe yok

Adalet Bakanı Bozdağ, FETÖ mensupları ve darbeci askerlerin üstlerinden çıkan 1 dolarlarla ilgili, "FETÖ'nün içerisinde bu 1 doların önemli bir fonksiyonu olduğunda şüphe yok." dedi.

İlkay Guder  | 26.07.2016 - Güncelleme : 26.07.2016
Adalet Bakanı Bozdağ: FETÖ'de 1 doların önemli fonksiyonu olduğuna şüphe yok

Ankara

ANKARA

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, A Haber'de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) mensup yakalananların üzerinden 1 dolar çıktığı hatırlatılarak, altındakinin ne olduğunun sorulması üzerine Bozdağ, bunun incelendiğini, dolarlar üzerinde birtakım harflerin bulunduğunu söyledi.

Örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in videodan yaptığı konuşmalarda, sürekli kendisine bağlı olanları motive eden açıklamalar yaptığını hatırlatan Bozdağ, hepsinin soruşturmada ortaya çıkacağını, kesin bir şey söyleme imkanının bulunmadığını aktardı.

Kendisine gelen bazı bilgilerin olduğuna işaret eden Bozdağ, "Onun aksi bilgiler de çıkabilir. Onun için şu anda o bilgiyi de paylaşmak istemem. Soruşturma sonucunda bu net olarak ortaya çıkacaktır. Ama FETÖ'nün içerisinde bu 1 doların önemli bir fonksiyon olduğunda şüphe yok." dedi.

"HSYK 1. Dairesi'nin takdiridir"

Bakan Bozdağ, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu'nun yerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili İrfan Fidan'ın getirilmesinin, darbe girişimi sonrası sürecin bir gereksinimi olup olmadığına ilişkin soru üzerine, Salihoğlu'nun başarılı bir başsavcı, iyi bir hukukçu olduğunu söyledi.

Salihoğlu'nun, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına atandığı günden beri millete başarıyla hizmet ettiğini belirten Bozdağ, İstanbul Bölge Başsavcılığına getirilen Salihoğlu'na bugüne kadar yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkürlerini iletti.

HSYK 1. Dairesinin yeni bir başsavcı ataması yaptığını ve İrfan Fidan'ın bu göreve uygun görüldüğünü hatırlatan Bozdağ, şöyle konuştu:

"İrfan Fidan Bey, zaten İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekiliydi, o da iyi bir hukukçu. Onun da başarılı olacağına inanıyorum. Bunun altında herhangi bir şey aramaya gerek yok. HSYK 1. Dairesinin takdiridir, her ikisi için de hayırlı olmasını diliyorum."

"Pilotlarla ilgili çok sayıda gözaltı devam ediyor"

Bozdağ, "15 Temmuz gecesi ve 16 Temmuz sabahı Ankara'yı bombalayan helikopter ve uçakların pilotların durumuyla ilgili de "Şu anda epey gözaltı var, bu pilotların bir kısmı Diyarbakır'dan kalkıp buraya geliyor, bir kısmı İncirlik'ten kalkıyor. Bunlarla ilgili çok sayıda gözaltılar, tutuklamalar var. Henüz bir detay verme durumunda değilim ama pilotlarla ilgili çok sayıda gözaltı ve tutuklama devam ediyor. Henüz hepsi bitmedi, bir kısmı daha devam ediyor." sözlerine yer verdi. 

"Gülen kaçmak için keşif yapıyor"

Gülen'in bazı ülkelere kaçmaya yönelik çalışmalar yaptığına dair istihbari bilgiler geldiğine değinen Bozdağ, şunları kaydetti:

"O bilgilerle ilgili çalışmalar yapılıyor, teyidi nedir, ne değildir bakılıyor. Ama böyle bir arayışın içerisinde olduğu hatta bu arayışları yapan kişilerin isimlerine kadar bilgiler var, hangi ülkede kim bu girişimleri yapıyor, buna kadar gelen, akan bilgiler var. O nedenle biz Türkiye olarak diyoruz ki bu, kaçmak için şu anda keşif yapıyor, kendi kafasına göre belirlemiş bazı ülkeleri. Türkiye'ye iade edilmeyeceğine inandığı ülkeler veya Türkiye ile arasında adli işbirliğine dair anlaşma olmayan ülkeleri seçerek buralarda kendisine yer arıyor ve her an oralardan birini kaçabilir. Mısır, Meksika, Kanada, Avustralya, Güney Afrika geçiyor." ifadesini kullandı. 

"Birtakım iftiralar yayılıyor"

Bakan Bozdağ, Uluslararası Af Örgütünün, darbe girişiminin ardından gözaltına alınanlara işkence yapıldığına yönelik iddialarını da değerlendirdi.

Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk'e kötü muamelenin de söz konusu olmadığına işaret eden Bozdağ, "Akın Öztürk'ün helikopteri vuruluyor. Yukarıdan inişe zorlanıyor, atış yapılıyor. Havaalanı, Akıncı Üssü kontrol altında. O zaman iniş sırasında bir yaralanma. Yüzündeki ve kulağındaki darbeler bu olayla alakalı. Ama bunu ne yapıyorlar, sanki Akın Öztürk'e kötü muamele ve işkence yapılmış gibi yansıtmaya çalışıyorlar, birtakım iftiralar yayılıyor." dedi.

Bozdağ, yakalanmadan önceki hadiseleri gözaltında gerçekleşmiş gibi göstermenin yanlış olduğunu vurgulayarak, gözaltında kötü muameleyle bu durumun bir alakasının olmadığını, Öztürk'ün de kendisine sorulduğunda bunun nereden kaynaklandığını açıklayabileceğini kaydetti.

Muhabir: İlkay Güder

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın