Ünlü isimler, Down Sendromlu gençlerle buluştu

Mehmet Kara
20.03.2025
İstanbul

Türkiye Down Sendromu Derneği, 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü kapsamında #rengimizbelliolsun sloganıyla özel bir workshop düzenledi

Türkiye Down Sendromu Derneği, 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü kapsamında #rengimizbelliolsun sloganıyla özel bir workshop düzenledi.

Derneğin Şişli Bomonti’de bulunan merkez binasında gerçekleşen etkinlikte ünlü isimler, Down sendromlu gençlerle bir araya gelerek unutulmaz anlar yaşadı.

“Unutmayın, gerçek dostlar kromozom saymaz!” mesajını paylaşıldığı etkinliğe, Dilara Sümbül, Ahmet Haktan Zavlak, Özgün Semerci, Onur Alp Sancaktar ve Danial Balaban katılarak Down sendromlu gençlerle birlikte bez çanta tasarımı yaptı.

Workshop, katılımcıların danslarıyla renklenirken, Down sendromlu bireylerin topluma katkı sunduğuna dikkat çekildi.

Türkiye Down Sendromu Derneği yetkilileri, Down sendromlu bireylerin eşit haklara sahip olduğunu vurgulayarak önyargıların yıkılması gerektiğini belirtti.

Oyuncu Ahmet Haktan Zavlak, etkinliğe katılmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Down sendromlu bireylerin gelişimine tanıklık etmek umutlarımızı yeşertiyor. Onlar da herkes gibi çalışmak, üretmek ve hayatın içinde yer almak istiyor. Lütfen onlara destek olun, kendinize de onları tanımak için bir şans verin. Göreceksiniz ki, kimse onlar kadar saf, temiz ve içten sevemez. Bu deneyim hepimize çok iyi gelecek."diye konuştu. 

Oyuncu Dilara Sümbül ise, toplumda farkındalık oluşturmanın önemine vurgu yaparak şunları söyledi: "Kromozom fazlalığı bir engel değil. Asıl engel, kalbimizde ve zihnimizde. Hep birlikte, sevgi ve saygı çerçevesinde bir arada olmalıyız. Farklılıklarımızla bir bütünüz, birlikte daha güçlüyüz."