ABD'deki ırkçı Ku Klux Klan örgütünün "beyaz üstünlükçü" idealleri hala aktif

Colorado dergisinin Yayın Direktörü ve Genel Yayın Yönetmeni Sam Bock, ABD'deki ırkçı Ku Klux Klan örgütüne ilişkin, "Amerika'da, Klan'ın beyaz üstünlükçü, anti-semitik, Hristiyan milliyetçi idealleri büyümeye devam ediyor" dedi.

Bock, AA muhabirine, ABD tarihinin "kara lekesi" olarak nitelenen ırkçı ve beyaz üstünlükçü Ku Klux Klan örgütüne ilişkin değerlendirmede bulundu.

Klan olarak da adlandırılan KKK'nin 24 Aralık 1865'te ABD'nin Tennessee eyaletinde, siyahi ve göçmen karşıtı, beyaz üstünlükçü, gizli bir örgüt olarak kurulduğunu dile getiren Bock, Amerikan İç Savaşı'nın ardından ülkede köleliğin kaldırılmasına karşı çıkan örgütün, siyahilere tanınan hakları engellemek ve onları tekrar köleleştirmek için birtakım ırkçı yöntemler kullandığını söyledi.

Bock, farklı dönemlerde ortaya çıkan 3 ayrı Klan'ın ilkinin 1865-1871, ikincisinin 1915-1944 arasında etkili olduğunu belirterek, ikinci dalga Klanların sadece siyahilere değil, Yahudilere, sendikacılara, komünistlere ve tüm göçmenlere karşı daha acımasız olduğunu dile getirdi.