Dolar
32.32
Euro
34.92
Altın
2,213.49
ETH/USDT
3,601.10
BTC/USDT
71,328.00
BIST 100
9,048.60
Dünya, Çanakkale Zaferi

Çanakkale şehitleri Washington'da anıldı

Türkiye’nin Washington Büyükelçiliğinde Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. yılı dolayısıyla anma töreni düzenlendi.

18.03.2016 - Güncelleme : 18.03.2016
Çanakkale şehitleri Washington'da anıldı Türkiye’nin Washington Büyükelçiliğinde Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. yılı dolayısıyla anma töreni düzenlendi. Törende Çanakkale'de kazanılan zafer hakkında slayt eşliğinde bilgi verildi. ( Erkan Avci - Anadolu Ajansı )

WASHINGTON

Türkiye’nin Washington Büyükelçiliğinde Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. yılı dolayısıyla anma töreni düzenlendi.

Törene, Büyükelçi Serdar Kılıç ve eşi Sinem Kılıç’ın yanı sıra Washington’da temaslarda bulunan AK Parti Milletvekilleri Sezer Katırcıoğlu, Salih Çetinkaya ile CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ve Türk-Amerikan derneklerinin temsilcileri, Washington ve çevresinde yaşayan Türkler katıldı.

Büyükelçilik bahçesindeki Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Törende bir konuşma yapan müsteşar Şükrü Komit, Çanakkale Zaferi’nin Türk tarihinde önemli bir dönüm noktası olduğunu, canlarını vatan savunması uğruna feda eden tüm şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını belirterek, son dönemde Türkiye’deki terör saldırılarında hayatını kaybeden vatandaşlara da rahmet diledi.

Deniz İkmal Yarbay Mert Ürenç de Çanakkale'de kazanılan zafere ilişkin, slaytlar eşliğinde bilgi verdi.

Muhabir: Erkan Avci






Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın