Dolar
32.38
Euro
34.98
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,532.00
BTC/USDT
69,805.00
BIST 100
9,063.61
Ekonomi, Dünya Kadınlar Günü

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak: Kadın çalışanlarımıza pozitif ayrımcılık yapacağız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, enerji sektöründe çalışan kadın sayısının arzu edilen seviyede olmadığını belirterek "Kadınlara bir çağrı yapmak istiyorum. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak sizlere pozitif ayrımcılık yapacağız" dedi.

Nuran Erkul Kaya  | 06.03.2018 - Güncelleme : 08.03.2018
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak: Kadın çalışanlarımıza pozitif ayrımcılık yapacağız

Istanbul

İSTANBUL

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından bu yıl ilki düzenlenen "Türkiye'ye Enerji Veren Kadınlar" Ödül Töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Törene, iş, sanat, akademi ve spor dünyasından birçok isim katıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, konuşmasında, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak, bu gününü, cinsiyet adaletsizliğine son verecek bir başlangıç olması temennisinde bulundu.

Türkiye'nin, kadını başının tacı, aile kurumunun mimarı olarak gören kadim bir medeniyetin, cenneti kadının ayakları altına seren yüce bir dinin mensubu olduğunu söyleyen Albayrak, "Bizler kadın ve erkeği birbirini tamamlayan, onları bir elmanın iki yarısı gibi gören bir zihniyetin temsilcileriyiz. Tarihimizin hiçbir döneminde kadınlarımızın yok sayıldığı ya da toplum dışına itildiği bir dönem olmamıştır. Dünya tarihinde kadının adı yokken, Türk kültüründe, devlet yönetiminden sosyal ve kültürel hayata kadar her alanda bizleri zirveye taşıyan kadınlarımızın izlerini görmek mümkündür." diye konuştu.

Meşhur Arap gezgini İbn Battuta'nın, "İbn Battuta Seyahatnamesi" adlı eserinde bu durumu detaylarıyla anlatırken tarihe düştüğü notu paylaşan Albayrak, konuşmasında Battuta'nın, "Bu yörede gördüğüm ilginç tutumlardan biri de erkeklerin kadınlara gösterdikleri aşırı saygıdır. Bu memlekette kadınlar erkeklerden üstün sayılıyor." ifadelerine yer verdi. 

Enerji ve maden alanında kadın çalışan ve yönetici sayısının arzu edilen noktada olmadığını aktaran Albayrak, "Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak, kadın çalışan oranının arzu ettiğimiz noktada olmadığı bu alanda, biz sizlere pozitif ayrımcılık yapacağız." dedi. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.