Dünya

'Bosna Hersek'te büyük bir potansiyel ve yatırım fırsatı bulunuyor'

Bahreyn-Bosna Hersek Dostluk Derneği Temsilcisi Jawad Yousuf Alhawaj, Bosna Hersek'te özellikle turizm alanında büyük bir potansiyel ve yatırım fırsatı bulunduğunu söyledi.

Emre Baştuğ  | 26.04.2018 - Güncelleme : 26.04.2018
'Bosna Hersek'te büyük bir potansiyel ve yatırım fırsatı bulunuyor'

Sarajevo

SARAYBOSNA

Bosna Bank International (BBI) ile İslam Kalkınma Bankası (IDB) tarafından Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da bu yıl 9'uncusu düzenlenen, Anadolu Ajansı'nın (AA) "Global İletişim Ortağı" olduğu 9. Saraybosna İş Forumu (SBF), ikinci gününde, panel ve yuvarlak masa toplantılarıyla devam ediyor.

Forum kapsamında düzenlenen "Güneydoğu Avrupa için Hızlı Büyüme Fırsatı Olarak Turizm" başlıklı panelde konuşan Bahreyn-Bosna Hersek Dostluk Derneği Temsilcisi Jawad Yousuf Alhawaj, Bosna Hersek'te özellikle turizm alanında büyük bir potansiyel ve yatırım fırsatı bulunduğunu bildirdi.

Alhawaj, doğal güzellikleri olan Bosna Hersek'e turizm alanında yatırım için gelmenin doğru zamanı olduğunu söyledi.

Ülke insanının hoşgörülü ve misafirperver olduğunu dile getiren Alhawaj, şirket açmanın da kolay olmasının buraya yatırımı teşvik edici faktörler olduğunu kaydetti.

"Turizm, bölgeye gelişim getirip yeni iş kapıları açabilir"

Bölgesel İşbirliği Konseyi Turizm Projesi Ekip Lideri Snjezana Derviskadic de turizmin, ekonominin taşıyıcı sütunlarından biri olduğunu vurgulayarak, bölgede uzun yıllar pazardan uzak kalan turizmin yeniden pazara katıldığını belirtti.

Yeni dönemde geleneksel turizm alanlarının dışında artık "macera turizmi" gibi turizm şekillerinin de oluştuğunu ve bölgenin bu anlamda dikkate değer alanlar sunduğunu ifade eden Derviskadic, turizmin, bölgeye gelişim getirip yeni iş kapıları açabileceğini söyledi.

Bölgedeki tüm ülkelerin turizmi stratejik bir sektör olarak görmeye başladığına işaret eden Derviskadic, gelişimin daha iyi bir şekilde sağlanabilmesi için bölge ülkeleri arasındaki iş birliğinin de geliştirilmesi gerektiğini kaydetti. 

"Bölge ülkeleri, turizm alanında yeni yatırım noktaları oldu"

Colliers International Hırvatistan, Slovenya ve Bosna Hersek İdari Yöneticisi Vedrana Likan ise bölge ülkelerinin, turizm alanında yeni yatırım noktaları olduğunu belirterek, son yıllarda özellikle Arap yatırımcılarla çalıştığını ifade etti.

Ekonominin en önemli taşıyıcılarında biri haline gelen turizmin, bölge ülkeleri için daha iyi bir gelecek imkanı sunduğunu vurgulayan Likan, Bosna Hersek ve Karadağ'ın diğer bölge ülkelerine göre yatırım yeri olarak daha ön planda bulunduğunu söyledi.

Forum kapsamında bugün "AB Tedarik Zinciri ve Batı Balkan Şirketleri Üzerindeki Etkisi", "Güneydoğu Avrupa'da Bilişimde Sermayeleşmek ve Dijital Ekonomi Eğilimleri", "Diğer Bölgeler İçin Ekonomik Kalkınma Modeli Olarak Dubai" başlıklı paneller düzenlenecek.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın