Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,562.30
BTC/USDT
70,307.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

Poroşenko Ukraynalı siyasi tutuklular için Avrupa Konseyi'ne başvurdu

Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko, Ukraynalı siyasi tutukluların durumunu gözlemlemek üzere Rusya’ya özel bir misyon göndermesi için Avrupa Konseyi’ne başvurduğunu açıkladı.

25.03.2016 - Güncelleme : 25.03.2016
Poroşenko Ukraynalı siyasi tutuklular için Avrupa Konseyi'ne başvurdu

KİEV

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Ukraynasiyasi tutukluların durumunu gözlemlemek üzere Rusya’ya özel bir misyon göndermesi için Avrupa Konseyi’ne başvurduğunu açıkladı.

Poroşenko, Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Nils Muiznieks’i kabul etti. Poroşenko kabulde, Nadejda Savçenko ve Rusya’da bulunan diğer siyasi tutukluların serbest bırakılması hususunda Avrupa Konseyi'nden yardım istedi.

Rusya’da yasadışı olarak tutulan Ukraynalıların cezai soruşturma geçirmesinin siyasi güdümlü olduğunu belirten Poroşenko, bütün bunların genel yasal kurallar ve prensiplerle çeliştiğini vurguladı.

Avrupa Konseyi’ne tutuklu bulunan Ukrayna vatandaşlarının durumunu gözlemlemesi için Rusya’ya özel bir misyon göndermesi hususunda başvurduğunu bildiren Poroşenko, "Rusya’ya özel misyon gönderilmesi ve diğer gerekli mekanizmaların devreye girmesi dahil bütün imkanları kullanmak zorundayız" diye konuştu.

Ayrıca Poroşenko, Kırım Tatarlarına yapılan baskı ve kaçırılma ihtimalleri hususunda da endişelerini dile getirdi.

Muhabir: Ali Cura

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın