Dolar
32.33
Euro
34.88
Altın
2,221.35
ETH/USDT
3,566.50
BTC/USDT
70,812.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Bozoğlan: Türkmendağı düşmedi ve düşmeyecek

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Bozoğlan, "4 gün önce kaybettiğimiz kendi yurdumuzu, vatanımızı ve topraklarımızı geri aldık. Bu bize büyük bir güç kattı. Türkmendağı düşmedi ve düşmeyecek." dedi.

19.06.2016 - Güncelleme : 19.06.2016
Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Bozoğlan: Türkmendağı düşmedi ve düşmeyecek

HATAY

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Emin Bozoğlan, meclisin Hatay'ın Yayladağı ilçesindeki şubesinde Türkmen temsilcilerle bir araya geldi.

Esed rejiminin elinde kalan 5-6 köye ramazan ayında saldırı düzenlediğini anlatan Bozoğlan, "Köylerini korumak isteyen mücahitlerimiz ellerinden geldiğince mücadele veriyor. Rus savaş uçaklarının hava bombardımanı ile birlikte insansız hava araçlarıyla nokta atışı yaparak taarruza geçti. Bu sürede 4 köyümüzü kaybettik." dedi. 

Bozoğlan, dün sabahtan itibaren de kendi birliklerinin toparlandığını ve karşı saldırıya geçtiğini ifade ederek, gün boyu şiddetli çatışmaların yaşandığını vurguladı.

Saldırı sonunda rejim askerinin geri püskürtüldüğünü kaydeden Bozoğlan, "4 gün önce kaybettiğimiz kendi yurdumuzu ve vatanımızı geri aldık. Bu bize büyük bir güç kattı. Bundan sonra da topraklarımızı savunmamız bize büyük bir güç katacaktır. Azimle mücadeleye devam edeceğiz. Türkmendağı düşmedi ve düşmeyecek. Medyada bölgenin düştüğüne dair çok şey duyduk ama böyle bir şey yok. İnşallah Türkmendağı asıl sahiplerinin, yani bizlerin kalacak." ifadesini kullandı.

Muhabir: Erdal Türkoğlu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.