Dolar
32.35
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,567.40
BTC/USDT
70,793.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Mustafa: PYD'nin, federasyon kurma çabalarının zamanlaması çok manidar

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Mustafa, "PYD'nin, Suriye muhalefetinin tamamının katıldığı Cenevre barış görüşmelerinin yapıldığı bir dönemde federasyon kurma çabaları zamanlama olarak çok manidar" dedi.

Müslüm Etgü  | 18.03.2016 - Güncelleme : 18.03.2016
Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Mustafa: PYD'nin, federasyon kurma çabalarının zamanlaması çok manidar

Şanlıurfa

ŞANLIURFA - MÜSLÜM ETGÜ

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa, "PYD'nin, Suriye muhalefetinin tamamının katıldığı Cenevre barış görüşmelerinin yapıldığı bir dönemde federasyon kurma çabaları zamanlama olarak çok manidar" dedi.

Mustafa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü PYD'nin, Suriye'de devam eden kaostan yararlanarak önce kantonlar oluşturduğunu, şimdi ise federal bir yapı kurmak istediğini belirtti.

Yaklaşık 22 milyon insanın yaşadığı bir ülkede bir terör örgütünün kendi adına karar verme yetkisi olmadığını dile getiren Mustafa, şöyle konuştu:

"Federal yapı tek taraflı ilan edilemez, buna Suriye halkının tamamının karar vermesi gerekiyor. Suriye bölünecekse buna halk karar verebilir. PYD'nin bölücü terör hareketleri devam ediyor. PYD'nin, Suriye muhalefetinin tamamının katıldığı Cenevre barış görüşmelerinin yapıldığı bir dönemde federasyon kurma çabaları zamanlama olarak çok manidar. PYD birilerinin piyonudur ve onların emirlerini yerine getiriyor. Böyle bir federasyonun uygulanması da yaşaması da mümkün değildir. PYD federasyon ilan ederse DAEŞ'ten bir farkı kalmaz. Şayet Esed gider veya bir çözüm bulunursa yeni parlamento ve yeni anayasayla halk kendi geleceğini kendi belirler."

Türkmenler olarak her zaman Suriye'nin toprak bütünlüğünden yana olduklarının altını çizen Mustafa, "İlla bir bölünme olacaksa ve halk da buna onay verirse o zaman Türkmenler kendi statüsünü belirler" diye konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın