Dünya

UNRWA: İsrail, Ajansı zayıflatma ve itibarsızlaştırma kampanyası yürütüyor

UNRWA Genel Komiseri Lazzarini, İsrail hükümetini, UNRWA'ya bağış yapılmasını engellemek ve karalama kampanyası yürütmek için Google'da reklam satın almakla suçladı.

Irmak Akcan  | 31.08.2024 - Güncelleme : 31.08.2024
UNRWA: İsrail, Ajansı zayıflatma ve itibarsızlaştırma kampanyası yürütüyor

Ankara

Birleşmiş Milletler (BM) Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, sosyal medya platformu X'ten yaptığı açıklamada, Wired sitesinin "İsrail, BM'nin Gazze'ye en çok yardım eden kurumunu itibarsızlaştırmak için Google reklamları satın alıyor" başlıklı haberini alıntılayarak, İsrail hükümetinin "UNRWA'yı zayıflatma ve itibarsızlaştırma kampanyası" yürüttüğünü belirtti.

İsrail'in UNRWA'ya bağış yapılmasını engellemek ve karalama kampanyası düzenlemek için Google'da reklam satın aldığını ifade eden Lazzarini, bunun sadece Ajansın itibarını değil çalışanlarının hayatlarını da tehlikeye attığını vurguladı.

Lazzarini, İsrail'in yanlış bilgi yaymaya yönelik bu kasıtlı çabalarının durdurulması ve buna ilişkin soruşturma başlatılması gerektiğini kaydederek, sosyal medya platformlarında dezenformasyon ve nefret söylemiyle mücadele için daha fazla düzenlemeye ihtiyaç olduğunun altını çizdi.

UNRWA USA Direktörü Mara Kronenfeld, Wired sitesine 26 Ağustos'ta verdiği röportajda, İsrail hükümetinin, UNRWA USA'ya yönelik internet aramalarına verilen reklamları finanse ederek bu kuruluşları itibarsızlaştırmaya çalıştığını belirtmişti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın