Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,562.40
BTC/USDT
70,304.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

Yunanistan'daki haciz protestosunda arbede yaşandı

Yunanistan'da geri ödenmeyen krediler sebebiyle haczedilen mülklerin satışına karşı çıkan göstericiler ile polis arasında yaşanan arbedede en az 5 kişi yaralandı.

14.03.2018 - Güncelleme : 14.03.2018
Yunanistan'daki haciz protestosunda arbede yaşandı

ATİNA

Yunanistan'ın başkenti Atina'da ödenmeyen kredi borçları sebebiyle haczedilen malların açık artırmayla satılmasına karşı düzenlenen protestoda göstericiler ve polis arasında çıkan arbedede en az 5 kişi hafif şekilde yaralandı.

Halk Birliği Partisinin (LAE) ve bazı sol grupların çağrısıyla kentte bir noter ofisinin önünde toplanan grup, içeri girmek isteyince polis engeliyle karşılaştı.

Boya ve yumurta atarak tepkilerini gösteren grubun noter ofisine girmek istemesinin ardından polis coplu müdahalede bulundu.

Çıkan arbedede, aralarında foto muhabiri ve gazetecilerin de bulunduğu en az 5 kişi hafif şekilde yaralanırken, bazı göstericiler gözaltına alındı.

Yunanistan'da geri ödenmeyen krediler sebebiyle haczedilen mal ve mülklerin satışını kolaylaştırmak için mahkeme dışı çözüm yollarına ilişkin düzenleme yapıldı. Ülkenin kreditörlerinin talebiyle gerçekleştirilen düzenlemeyle, haczedilen mülklerin elektronik ortamda açık arttırmayla satışı yapılabiliyor.

Uygulamaya karşı çıkan sol gruplar, sıklıkla noter ofisleri önünde gösteriler düzenliyor.

Muhabir: Furkan Naci Top

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın