Spor, Futbol, Dünyadan Spor

Beşiktaş'ın son 16 turundaki rakibi belli oldu

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Almanya temsilcisi Bayern Münih ile eşleşti.

11.12.2017 - Güncelleme : 11.12.2017
Beşiktaş'ın son 16 turundaki rakibi belli oldu

İSTANBUL

Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı turnuvası UEFA Şampiyonlar Ligi'nin son 16 turu eşleşmeleri, İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen kura çekimiyle belirlendi. 

Tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi gruplarından çıkan Beşiktaş, son 16 turunda eşleştiği Bayern Münih ile ilk maçı deplasmanda, rövanşı ise evinde oynayacak.

Orman: İki büyük kulüp mücadele edecek

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, kura çekiminin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Kolay bir rakip değil ama biz de onlar açısından kolay bir rakip değiliz. İki tane büyük kulüp mücadele edecek. Umutsuz değilim, umutluyum. Kim olsa da umutlu olurdum." dedi.

Fikret Orman, gruplarda bir Alman takımıyla oynamış olmanın kendileri için bir avantaj olduğunu da vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Biz Bundesliga'nın lig ikincisini hem orada hem de burada yendik. Bayern Münih'i de yenebiliriz. Bende öyle bir öz güven var. Hayırlısı olsun diyelim. Şu anda transfer sezonu açılmadı o yüzden bununla ilgili yorum yapmak istemiyorum. Almanya'ya taraftarımız gelmeyecek."

İlk maçlar Mart 2018'de

Son şampiyon İspanyol ekibi Real Madrid, Fransa'nın Paris Saint-Germain takımıyla karşılaşacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçları 13-14 ve 20-21 Şubat 2018, rövanşları ise 6-7 ve 13-14 Mart 2018 tarihlerinde yapılacak. Seribaşı takımlar, rövanş maçlarını sahalarında oynayacak. Final karşılaşması ise 26 Mayıs 2018'de Ukrayna'nın başkenti Kiev'deki Olimpiyat Stadı'nda yapılacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu eşleşmeleri şöyle: 

Bayern Münih (Almanya) - Beşiktaş

Basel (İsviçre) - Manchester City (İngiltere)

Real Madrid (İspanya) - Paris Saint-Germain (Fransa)

Juventus (İtalya) - Tottenham (İngiltere)

Shakhtar Donetsk (Ukrayna) - Roma (İtalya)

Porto (Portekiz) - Liverpool (İngiltere)

Chelsea (İngiltere) - Barcelona (İspanya) 

Sevilla (İspanya) - Manchester United (İngiltere)

Muhabir: Serhat Bağbars

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.