Dolar
32.32
Euro
34.92
Altın
2,210.23
ETH/USDT
3,603.10
BTC/USDT
71,345.00
BIST 100
9,057.36
Ekonomi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu: 15 yıldır devrim niteliğinde çalışmalar yaptık

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu, "İşçimiz, işverenimiz birlikte güçlü şekilde yolumuza devam edeceğiz. Milletimiz için 15 yıldır devrim niteliğinde çalışmalar yaptık, herkesin hayatına dokunacak önemli düzenlemeleri ortaya koyduk." dedi.

24.03.2018 - Güncelleme : 24.03.2018
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu: 15 yıldır devrim niteliğinde çalışmalar yaptık

ANKARA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, işçi ve işverenle güçlü şekilde yola devam edeceklerini belirterek, "Milletimiz için 15 yıldır devrim niteliğinde çalışmalar yaptık, herkesin hayatına dokunacak çok önemli düzenlemeleri ortaya koyduk. Bundan sonra hedefimiz gayretimiz bunların daha da iyisini hayata geçirmek." dedi.

Sarıeroğlu, AK Parti Sincan İlçe Başkanlığı ile Sincan Belediye Başkanlığını ziyaret etti.

İlçe Başkanlığı'nda partililerle bir araya gelen Sarıeroğlu, daha sonra Sincan Belediyesine geçerek, Başkan Murat Ercan'a hayırlı olsun dileklerini iletti.

Sarıeroğlu, burada yaptığı konuşmada, Sincan'ın AK Parti için önemli olduğunu, ilçenin partiden desteğini hiçbir zaman esirgemediğini dile getirdi.

Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu anımsatan Sarıeroğlu, Tuna'nın hizmetlerine burada devam ettiğini söyledi.

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında 23 Ocak'ta şehit olan Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta'nın naaşının Ankara'ya getirildiğini, dün akşam Başbakan Binali Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile ailesine taziye ziyaretinde bulunduklarını anlatan Sarıeroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da ziyaret sırasında şehidin ailesiyle telefonla görüştüğü belirtti.

Şehit Usta'nın bugün toprağa verileceğini ifade eden Sarıeroğlu, "Çok zor bir süreçti, biz de ailemizle bu süreçte bir aradaydık. Büyük bir sabır gösterdiler. İki aydır evlatlarını beklediler. Rabbim nasip etti." diye konuştu.

Sarıeroğlu, harekatın Afrin'de büyük bir zaferle sonuçlandırıldığını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mehmetçiğimiz, evlatlarımız şu anda orada temizlik çalışmalarını gerçekleştiriyor. Tuzaklamalarla ilgili temizlik çalışmalarımızı yapıyoruz. Türkiye olarak biz bundan sonraki süreçte de Afrin'in yeniden yaşanabilir bir kent haline gelmesi için de çabalarımızı ortaya koyacağız. Suriyeli kardeşlerimizin Afrin'de yaşamlarını sağlıklı, güvenli, huzur içerisinde sürdürmelerini sağlayacağız. Birkaç tane daha köyümüz kalmıştı, bunların tamamı da şu ana kadar ele geçirilmiş durumda, Genelkurmay Başkanımızın kısa bir süre önce açıklaması olmuş. Türkiye olarak yolumuza güçlü bir şekilde devam edeceğiz."

"Türkiye istihdam artışını devam ettiriyor"

Terörle mücadele ederken bir yandan da reform süreçlerinin devam ettirildiğine dikkati çeken Sarıeroğlu, Hanehalkı İş Gücü Anketi'nin de açıklandığını anımsattı. Sarıeroğlu, "Bu anlamda Türkiye, istihdam artışını devam ettiriyor, iş gücüne katılım oranındaki artış sürecini devam ettiriyor." dedi.

Mecliste Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığını ilgilendiren çok güçlü bir istihdam paketinin yasalaştığını, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasından sonra yürürlüğe gireceğini aktaran Sarıeroğlu, "artı 2" hedefiyle bundan sonra yola devam edeceklerini söyledi.

Sarıeroğlu, "Bugüne kadar elde etmiş olduğumuz istihdam performanslarını 'artı 2' hedefiyle daha yüksek seviyelere ulaştırmak için var gücümüzle çalışacağız." ifadesini kullandı.

Sektör bazlı bir uygulamaya geçildiğinin altını çizen Bakan Sarıeroğlu, "2020 yılına kadar sürecek teşvik uygulamamız, ücret seviyelerinin artmasına katkı sağlayacak. Eskiden asgari ücret seviyesinden verdiğimiz teşviklerimizi artık 5 bin 412 liraya kadar prime esas kazanç üst limitine kadar arttırmış durumdayız. Bu bağlamda 883 lira ila 2 bin 142 lira arasında değişen oranlarda bir prim desteğimiz işverenimize olacak. İŞKUR olarak büyük bir değişim, dönüşüm süreci yaşıyoruz. Bir yıl içerisinde 1 milyon 57 bin kişiyi işe yerleştirmişiz. 2002'de 65 bin kişiyi işe yerleştiren İŞKUR, bugün bunun 18 kat üstüne çıkmış bir performansa sahip." açıklamasını yaptı.

Sarıeroğlu, gençlerin de eğitimlere katılması için çalışmalar yürüttüklerini vurguladı.

"Yatırım ortamıyla ilgili iyileştirici adımlar atılacak"

Yatırım ortamıyla ilgili daha da iyileştirici adımları atacaklarını belirten Jülide Sarıeroğlu, şu değerlendirmede bulundu:

"Büyüme hızımız çok önemli bir seviyede, artan bir ivme ile devam ediyor. Üçüncü çeyrekte 11,1 oranında bir büyüme oranıyla dünyanın ilk ülkesiydik. İnşallah yıllık büyüme oranlarımızda da biz güçlü bir ivme bekliyoruz. İhracatımız, kapasite kullanım oranlarımız artıyor. Yeni adımlarla, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız tarafından önümüzdeki günlerde yeni açıklanacak güçlü teşviklerimizle, iş dünyası için 'süper teşvik' diyebileceğimiz yeni uygulamalarımızla, bütüncül bakış açısıyla işçimiz, işverenimiz hep birlikte güçlü şekilde yolumuza devam edeceğiz. Milletimiz için 15 yıldır devrim niteliğinde çalışmalar yaptık. Herkesin hayatına dokunacak çok önemli düzenlemeleri ortaya koyduk. Bundan sonra hedefimiz gayretimiz bunların daha da iyisini hayata geçirmek."

Belediye Başkanı Ercan da Sarıeroğlu'na ziyareti için teşekkür etti.

Bakan'dan yeni doğan bebek için hediye alışverişi

Sarıeroğlu, Belediye Başkanı Ercan ile esnaf ziyareti de yaptı.

Sincan ilçesindeki bir çocuk mağazasının açılışını yapan Sarıeroğlu, bugün doğum yapan Sincan İlçe Kadın Kolları Başkanı Nigar Koca'nın bebeği için hediye satın aldı.

Mağazadaki vatandaşlarla sohbet eden ve çocuklarla ilgilenen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu, bir bebeği kucağına alarak sevdi.

Muhabir: Zehra Aydın

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın