Dolar
32.34
Euro
35.10
Altın
2,233.22
ETH/USDT
3,561.60
BTC/USDT
70,700.00
BIST 100
9,079.97
Ekonomi

Kanada'nın Ankara Büyükelçisi Cooter: Gelecekte iş yapacağımız alanları tespit etmeliyiz

Kanada'nın Ankara Büyükelçisi Cooter, "Gelecekte iş yapacağımız alanları tespit etmeli ve enerjimizi, kaynaklarımızı buna harcamalıyız." dedi.

11.10.2017 - Güncelleme : 11.10.2017
Kanada'nın Ankara Büyükelçisi Cooter: Gelecekte iş yapacağımız alanları tespit etmeliyiz

Ankara

ANKARA

Türkiye-Kanada İş Forumu, Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Sosyal Tesisleri'nde yapıldı.

Forumda konuşan Kanada'nın Ankara Büyükelçisi Chris Cooter, Türkiye'nin genellikle Avrupa ülkeleri ve ABD ile ticaret yaptığını ifade ederek, "Kanada, fizik, yüksek teknoloji, elektronik, kuantum gibi birçok sektöre sahip bir ülke. Bu yüzden, Türkiye'ye uzak da olsa iş yapmak için önce Kanada aklınıza gelsin. Sadece soğuk bir ülke değiliz aynı zamanda gelişmiş ve çeşitliliği olan bir ekonomiyiz. Biz de Türkiye gibi hızlı büyüyoruz." diye konuştu.

İki ülke iş adamlarının birbirini daha iyi tanımasının ticaret ve yatırımları artıracağını anlatan Cooter, bu tür forumların da buna katkı sağladığını vurguladı.

Türkiye ve Kanada'nın ortak bir fayda için birlikte çalışmalarının önemine değinen Cooter, "Bunların örnekleri var. Gemi inşası alanında 20 yıldır devam eden ortaklıklar bulunuyor. Benzer ortaklıklar, tarım ve liman işletmeciliğinde devam ediyor. Madencilik alanında da birbirimizden öğrendiğimiz çok şey var. Gelecekte iş yapacağımız alanları tespit etmeli ve enerjimizi, kaynaklarımızı buna harcamalıyız." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye ile ABD arasındaki vize krizine değinen Cooter, "Umarım kriz dostane bir şekilde çözülür." dedi.

Muhabir: Tuba Şahin,Erdal Çelikel

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın