Dolar
32.38
Euro
35.10
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,559.30
BTC/USDT
70,773.00
BIST 100
9,079.97
Ekonomi

Nükleerde yerlileşme zincirine bir halka daha eklendi

Türkiye'de nükleer enerji teknolojileri bilgi transferi ve yerlileştirme kapsamında İtalyan nükleer tedarik şirketi STF ile Kurtul Makina Heavy Industry arasında iyi niyet anlaşması imzalandı.

23.03.2016 - Güncelleme : 23.03.2016
Nükleerde yerlileşme zincirine bir halka daha eklendi

Ankara

ANKARA

Türkiye'de nükleer enerji teknolojileri bilgi transferi ve yerlileştirme kapsamında İtalyan nükleer tedarik şirketi STF ile Kurtul Makina Heavy Industry (KMHI) arasında iyi niyet anlaşması imzalandı.

Nükleer Sanayi Derneğinden yapılan açıklamaya göre, şirketler imzalanan iyi niyet anlaşmasıyla başta Türkiye’deki nükleer santral projeleri olmak üzere, dünya genelindeki petrol, gaz rafinerileri ve güç santrallerine yönelik birlikte hareket etme kararı aldı.

Anlaşmanın 5 yıllık olduğu belirtilen açıklamada, şirketlerin Türkiye’de birlikte fabrika kurmak için fizibilite çalışmaları başlattıkları ifade edildi.

Hacettepe Üniversitesi Nükleer Enerji Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şule Ergün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu iki şirketin yaptığına benzer ticari eşleşmelerin, sektör açısından önemli olduğunu, nükleer santral teknoloji tecrübesi bulunmayan Türk firmalarıyla, bu alanda tecrübeli firmaların bir araya gelmesinin nükleer enerji teknoloji transferine imkan sağlayabileceğini söyledi.

Muhabir: Hüseyin Erdoğan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.