Dolar
32.33
Euro
35.13
Altın
2,156.82
ETH/USDT
3,378.10
BTC/USDT
65,222.00
BIST 100
8,718.11
Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "Cumhurbaşkanımız, ABD Başkanı Trump ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede ikili ve bölgesel konular ele alındı." açıklamasında bulundu.

22.03.2018 - Güncelleme : 23.03.2018
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile telefonda görüştü

ANKARA

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ABD Başkanı Donald Trump ile telefon görüşmesinde, ikili ve bölgesel konuların ele alındığını bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump arasındaki görüşmeye ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Erdoğan ile Trump arasında bu akşam bir telefon görüşmesi gerçekleştiğini bildiren Kalın, şunları kaydetti:

"NATO müttefiki ve stratejik ortak olan iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesinin önemi teyit edilerek bölgesel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulmuştur. İki lider, müşterek stratejik sınamalar karşısında daha yakın iş birliği yapmak için atılan adımların sürdürülmesi ve ikili ilişkileri olumsuz etkileyen hassasiyetlerin giderilmesi hususlarında mutabık kalmışlardır."

Beyaz Saray'dan açıklama

Erdoğan ile Trump arasındaki telefon görüşmesinde, NATO müttefiki ve stratejik ortak olan iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesinin önemine vurgu yapıldığı bildirildi.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, Erdoğan-Trump görüşmesine ilişkin detaylar paylaşıldı.

Açıklamada, "NATO müttefiki ve stratejik ortak olan iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesinin önemi teyit edilerek, bölgesel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulmuştur. İki lider, müşterek stratejik sınamalar karşısında daha yakın iş birliği yapmak için atılan adımların sürdürülmesi ve ikili ilişkileri olumsuz etkileyen hassasiyetlerin giderilmesi hususlarında mutabık kalmışlardır." ifadelerine yer verildi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Erdoğan-Trump görüşmesinde ikili ve bölgesel konuların ele alındığını bildirmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump, son olarak 24 Ocak 2018'de telefon görüşmesi yapmıştı.

Muhabir: Sinan Uslu, Yasemin Kalyoncuoğlu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın