Dolar
32.32
Euro
34.95
Altın
2,208.94
ETH/USDT
3,591.90
BTC/USDT
70,932.00
BIST 100
9,055.18
Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumhurbaşkanlığı sistemini şahsım için isteyecek değilim

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı sistemini şahsım için isteyecek, bunca mücadeleyi nefsim için verecek kadar halim yok, karaktersiz değilim." dedi.

17.02.2017 - Güncelleme : 17.02.2017
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumhurbaşkanlığı sistemini şahsım için isteyecek değilim

KAHRAMANMARAŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Müftülük Meydanı'ndaki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin, "Bunların itirazı sisteme değil, millete. Bunlar Tayyip Erdoğan'a karşı değil millete karşı. Ya ben kimim? Ben bir faniyim. Benim 16 Nisan'a çıkacağıma elimde bir belge var mı? Yok. Biz faniyiz ama sistem bu noktada kalıcı. Dolayısıyla biz fani olanı değil baki olanı konuşuyoruz. Bu sistemi şahsım için isteyecek, bunca mücadeleyi nefsim için verecek kadar halim yok, karaktersiz değilim." dedi.

Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı sistemi, şahsımın projesidir. Belediye başkanlığımdan bu yana savunduğum, ısrar ettiğim bir reformdur. Diğer hizmetler gibi ülkemize ve milletimize faydalı olacağına, yarar getireceğine inandığım için bu sistemin mücadelesini verdim, veriyorum." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bundan sonra milletimiz Türkiye'nin yönetimini sadece ülkesi için, kendisinin ve evlatlarının geleceği için projesi, programı, hazırlığı olana, hizmet için aşkı, sevdası, niyeti olana teslim edecektir. Meclisteki zayıf dengelere, vesayet güçlerine dayanarak ülkenin ve milletin başına musallat olanlar bu sistemde kendilerine yer bulamayacaklar." ifadesini kullandı.

'16 Nisan, Türkiye'de bir reformun gerçekleştiği akşam olacaktır'

"Yürütme ile yasama arasındaki sınırları iyice netleştirerek herkesin kendi işine odaklanmasına imkan sağlıyoruz." diyen Erdoğan, şunları söyledi:

"Yani cumhurbaşkanı ülkeyi yönetecek, Meclis kanunları çıkartacak, yargı hukukun işlemesini sağlayacak. Bu sistemde hiçbir güç diğerinin üzerinde tasallut oluşturamayacağı için eski Türkiye'de sık sık şahit olduğumuz kavgaları, çekişmeleri, yetki aşımlarını inşallah artık yaşamayacağız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu kalan süre içerisinde, 16 Nisan'a kadar sizler de inanıyorum ki kapı kapı dolaşacaksınız. MHP'li kardeşlerimizle inanıyorum ki dayanışma içerisinde, Parlamentoda güvenoyu almasını sağlayan tüm arkadaşlar olarak el ele çalışacağınıza inanıyorum. 16 Nisan, Türkiye'de bir reformun gerçekleştiği akşam olacaktır." dedi.

"Ben Maraş'a da Türkiye'ye de güveniyorum"

Toplu açılış törenin ardından vatandaşlarla sohbet eden Erdoğan, bir gazetecinin törene katılımın nasıl olduğunu sorması üzerine, "Doğal olarak buraya baktığımız zaman soğuk Maraş'ta hava. Yani katılıma baktığımız zaman bu katılım, soğuk havaya rağmen muhteşemdi. Heyecan, coşku hepsi çok çok iyiydi." yanıtını verdi.

Aynı gazetecinin "Kahramanmaraş size hep destek verdi, yalnız bırakmadı" sözleri üzerine Recep Tayyip Erdoğan, "Ta başından beri her zaman Maraş yanımızda oldu. Bütün gücüyle, kuvvetiyle her zaman ve cumhurbaşkanlığı seçiminde de yüzde 71,5 oy verdi. Onun için ne desem az." diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, referandumla ilgili değerlendirmesinin sorulması üzerine de "Ben Maraş'a da güveniyorum, Türkiye'ye de güveniyorum." ifadelerini kullandı. 

Muhabir: İlhan Toprak, Burcu Çalık, Zehra Aydın

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın