• Altın : 2,751.03
  • BIST 100 : 9,652.25
  • BIST 30 : 10,568.77
  • BTC/USDT : 56,860.00
  • Dolar : 34.05
  • ETH/USDT : 2,339.40
  • Euro : 37.56
KASPERSKY

Kaspersky'den dijital cihazların güvenliği ve performansı için temizlik önerileri

Kaspersky Lider Güvenlik Araştırmacısı David Emm, "Bakımı iyi yapılmış bir cihaz yalnızca daha iyi çalışmakla kalmaz, aynı zamanda siber tehdit riskini de azaltır" dedi

  • 10.09.2024
  • Sibel Morrow
  • Istanbul
  • Bilişim
news

İSTANBUL (AA) - Kaspersky uzmanları, dijital cihazların düzenli temizlenmesinin performans ve güvenlik açısından kritik önem taşıdığını vurgulayarak, bu performansı artırmaya yönelik çeşitli önerilerde bulundu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, insanlar için vazgeçilmez hale gelen ve önemli verileri depolayan mobil cihazlar ile bilgisayarların performanslarının artırılması için düzenli olarak temizlenmeleri gerekiyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kaspersky Lider Güvenlik Araştırmacısı David Emm, dijital cihazların düzenli bakımının siber tehditlere karşı korunmada da kritik rol oynadığını vurguladı.

Emm, bilgisayar korsanlarının cep telefonları da dahil olmak üzere her tür cihazı hedef aldığını belirterek, 'Bakımı iyi yapılmış bir cihaz yalnızca daha iyi çalışmakla kalmaz, aynı zamanda siber tehdit riskini de azaltır. Ayrıca her şeyi takip etmenize yardımcı olur ve siber saldırganın cihazınıza ve içerdiği verilere erişmesine yardımcı olabilecek hiçbir şeyin gözden kaçmamasını sağlar. Güvenliği artırmak için cihazınızı iyi ve düzenli bir şekilde temizlemek o kadar da zor değil.' ifadelerini kullandı.

Kaspersky uzmanları, mobil cihazları ve bilgisayarların temizliğinde uygulanacak adımlar konusunda da önerilerde bulundu.

Kullanılmayan uygulamaların kaldırılması gerektiğini belirten uzmanlar, bu adımın cihazda yer açarak performansı artıracağını vurguladı.

Kaspersky uzmanlarınca yazılımların düzenli olarak güncellenmesinin güvenlik açısından kritik öneme sahip olduğunun altı çizerek, 'Güncel olmayan yazılımlar siber tehditler için bir geçiş noktası olabilir. Güvenlik açıklarına karşı korunmak için işletim sisteminizin ve uygulamalarınızın güncel olduğundan emin olun. Bunu yapmak, ayarlarınızı evinizdeki Wi-Fi ağındayken uygulamaları otomatik güncelle olarak değiştirmek kadar kolaydır.' değerlendirmesinde bulunuldu.

Başlangıç uygulamalarının yönetimi konusunda da önerilerde bulunan uzmanlar, bilgisayar açıldığında otomatik olarak çalışan gereksiz başlangıç programlarının bu süreyi uzattığını ve daha iyi bir performans için devre dışı bırakılmaları gerektiğini belirtti.

Uzmanlar, depolama alanının optimize edilmesi için gereksiz fotoğraf, video ve belgelerin silinmesi gerektiğinin de altını çizdi.

Uzmanlarca bu adımın cihazın performansını artırabileceğine dikkati çekilen açıklamada 'Büyük bir temizlik yapmadan önce, bulut hizmetleri veya harici sabit disk kullanarak önemli dosyalarınızı yedekleyin. Bu, temizlik işlemi sırasında önemli verilerinizi kaybetmeyeceğiniz konusunda içinizin rahat olmasını sağlar. İnternette gezinme hızınızı artırmak ve gizliliğinizi korumak için tarayıcı önbelleğinizi, geçmişinizi ve çerezlerinizi temizleyin.' ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

'Piliniz düzenli olarak hızla tükeniyorsa, bunu önlemeye yardımcı olmak için Bluetooth ve Wi-Fi'yi kullanmadığınız zamanlarda kapatmak gibi bazı temel ayarları yapabilirsiniz. Ayrıca uygulamalarınızın eriştiği arka plan verilerini de sınırlandırmalısınız. Örneğin, Facebook gibi uygulamalar için otomatik senkronizasyon işlevlerini kapatmak, telefonunuzun pil süresinin artmasını sağlayacaktır.'