• Altın : 2,753.44
  • BIST 100 : 9,748.75
  • BIST 30 : 10,756.75
  • BTC/USDT : 61,688.00
  • Dolar : 34.01
  • ETH/USDT : 2,578.00
  • Euro : 38.03
ŞİRKET HABERLERİ

Türk Telekom, sürdürülebilir çözümler sunan yenilikçi girişimleri destekliyor

Türk Telekom Ventures Genel Müdürü Muhammed Özhan: "Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak amacıyla sürdürülebilir teknolojilere odaklanan girişimleri desteklemeyi sürdüreceğiz" dedi

  • 27.08.2024
  • Rıdvan Kanarya
  • Istanbul
  • Bilişim
news

İSTNABUL (AA) - Türk Telekom, teknolojiyi iyilik ve faydaya dönüştürme vizyonunu, uzun yıllardır önemli katkılar sunduğu girişimcilik ekosistemine yansıtıyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Türk Telekom, 10 yılı aşkın süredir girişimcilik ekosistemine önemli katkı sunarak yenilikçi girişimlerin dünyaya açılmasını sağlıyor.

Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi'nin (UNGC) 10 temel evrensel ilkesine uygun davranacağına dair taahhüt veren Türk Telekom, geleceği iyileştiren teknoloji anlayışını yenilikçi girişimlere aktarıyor.

Girişim Sermayesi Şirketi Türk Telekom Ventures ve Türk Telekom Ventures PİLOT ile yenilikçi girişimlere en kapsamlı imkanları sunan Türk Telekom, daha yeşil bir gelecek için sürdürülebilir çözümler üreten girişimlere destek veriyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türk Telekom Ventures Genel Müdürü Muhammed Özhan, güneş enerjisi santrali (GES) yatırımlarının ve E4 Şarj-Elektrikli Araç Şarj Ağı projeleriyle çevre dostu teknolojiler alanında önemli adımlar attıklarını, yenilikçi girişimleri destekleyerek yarınların şekillenmesine katkı sunduklarını belirtti.

Özhan, 'Girişim Sermayesi Şirketimiz Türk Telekom Ventures ile yatırım yaptığımız ve PİLOT hızlandırma programımıza dahil ettiğimiz yenilikçi girişimler, değer yaratacak teknolojiler üretirken çevreci çözümleriyle geleceği iyileştirecek önemli çalışmalar gerçekleştiriyor. PİLOT’a dahil ettiğimiz Some Carbon, Workybe, Blok-Z, Optiyol çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlayan çözümler sunarken, TT Ventures GSYF ile yatırım yaptığımız Evreka ise atık yönetimi ve geri dönüşüm süreçlerini dijitalleştirmeye odaklanıyor.' ifadelerini kullandı.

Türk Telekom Ventures PİLOT girişim hızlandırma programı ile girişimleri destekleyip sonrasında hem yatırım yaptıklarını hem de Türk Telekom ile sinerji ve iş birlikleri alanlarını destekleyerek sektöre öncü uygulamalar geliştirmeyi önceliklediklerini kaydeden Özhan, şu değerlendirmede bulundu:

'Türkiye'yi teknoloji alanında küresel ölçekte öne çıkaracak girişimlerimizin aynı zamanda dünyaya değer katacak ve geleceği iyileştirecek amaçlara hizmet etmesine özen gösteriyoruz. Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak amacıyla sürdürülebilir teknolojilere odaklanan girişimleri desteklemeyi sürdüreceğiz.'