• Altın : 2,751.03
  • BIST 100 : 9,659.33
  • BIST 30 : 10,576.46
  • BTC/USDT : 56,870.00
  • Dolar : 34.05
  • ETH/USDT : 2,341.00
  • Euro : 37.61
VODAFONE

Vodafone'un Kırmızı Çizgi uygulamasını Flo Group da kullanmaya başladı

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Nazlı Tlabar Güler, "Kırmızı Çizgi şimdi kurumsal hayatta başka organizasyonlara da örnek oluyor ve geniş çevrelerde ilgi görüyor" dedi

  • 10.09.2024
  • Mehmet Selçuk Güçlü
  • Istanbul
  • Bilişim
news

İSTANBUL (AA) - Vodafone tarafından geliştirilen ve cinsiyet eşit terimler kullanılmasına katkı sağlaması amaçlanan 'Kırmızı Çizgi Dilde Dönüşüm Projesi', Flo Group tarafından kullanılmaya başlandı.

Vodafone'dan yapılan açıklamaya göre, toplumsal ve ekonomik hayatta fırsat eşitliği sağlamayı hedefleyen Kırmızı Çizgi projesi yaygınlaşıyor. Toplumsal cinsiyet eşitliği başlığında dilde dönüşümü hedefleyen Kırmızı Çizgi ile Vodafone Türkiye'nin ardından Flo Group'ta da çalışanların konuşma ve yazışma dillerinde daha cinsiyet eşit terimler kullanmalarına katkı sağlanması amaçlanıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Nazlı Tlabar Güler, Vodafone Türkiye'nin sağladığı Kırmızı Çizgi çözümüyle, e-posta yazışmalarında kapsayıcılığa uymayan kelimeleri çizip eşitlikçi ve doğru ifadelere yer veren kapsayıcı bir dil önerdiklerini belirtti.

Güler, 'Kırmızı Çizgi, yazışmalarımızda sıkça kullandığımız ve toplumsal cinsiyet eşitliği kavramlarıyla bağdaşmayan kelimeleri yakalayarak daha cinsiyet eşit karşılıklarını öneriyor. Bu şekilde iş süreçlerimizde ve gündelik hayatta kullandığımız kelimeleri daha farkındalığımız yüksek şekilde seçiyoruz. Kırmızı Çizgi şimdi kurumsal hayatta başka organizasyonlara da örnek oluyor ve geniş çevrelerde ilgi görüyor. Kırmızı Çizgi'yi Flo Group çalışanları için de kullanılabilir hale getirdik. Vodafone olarak, daha eşitlikçi bir dünya için çalışmaya devam edeceğiz.' açıklamalarında bulundu.

Flo Group Eşitlik, Çeşitlik ve Kapsayıcılık Komitesi Lideri, Aksesuar Kategori Direktörü Didem Balcı ise Flo Group olarak, hayatın her alanında eşitlik, çeşitlilik ve kapsayıcılığı savunduklarını ve güçlü bir toplumun ancak eşitlikle mümkün olacağını düşündüklerini vurguladı.

- 'Toplumsal cinsiyet eşitliği için öncelikle kullandığımız dili değiştirmemiz gerektiğine inanıyoruz'

Balcı, bu kapsamda hayata geçirdikleri eşitlik, çeşitlilik ve kapsayıcılık komitesiyle bugüne kadar kadın çalışma arkadaşlarının kariyer yolcuklarında onlara destek olmak için birçok adım attıklarına dikkati çekti.

Çalışmalarını daha da güçlendirmek için projelerini derinleştirmeye devam ettikleri bu süreçte Vodafone'un toplumsal ve ekonomik hayatta fırsat eşitliği sağlamayı hedefleyen proje kapsamında yaptıkları işbirliğini anlamlı bulduğunu vurgulayan Balcı, şunları kaydetti:

'Toplumsal cinsiyet eşitliği için öncelikle kullandığımız dili değiştirmemiz gerektiğine inanıyoruz. Eşitsizliği vurgulayan söylemlere karşı öz denetim sağlayacak Kırmızı Çizgi Dilde Dönüşüm projesini çalışma arkadaşlarımız için kullanılabilir hale getirdiğimiz için memnuniyet duyuyoruz. Dilimizdeki ayrımcı ifadeler yerine daha kapsayıcı alternatifler kullandığımız noktada toplumsal cinsiyet eşitliğine bir adım daha yaklaştığımıza inanıyoruz. Bu inancımız doğrultusunda komitemizle birlikte sözlü ve yazılı iletişimlerde kullanılan cinsiyet odaklı dilin ortadan kaldırılması ve bu konuyla ilgili çalışma arkadaşlarımız ve toplumumuzda farkındalığın oluşturulması için yeni projeler geliştirmeye devam edeceğiz.'