• Altın : 2,716.31
  • BIST 100 : 9,821.96
  • BIST 30 : 10,685.10
  • BTC/USDT : 59,664.00
  • Dolar : 33.69
  • ETH/USDT : 2,603.10
  • Euro : 37.19
ŞİRKET HABERLERİ

IC Enterra'nın YEKA Erzin-2 GES Projesi'nde üretim başlıyor

IC Enterra Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Taşkın Kızılok, "Toplam kurulu gücü 485MW olacak depolamalı rüzgar enerji santrali (RES) ve GES yatırımlarıyla ilgili çalışmalarımızı da sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

  • 16.08.2024
  • Enerji
news

İSTANBUL (AA) - IC Holding bünyesinde faaliyet gösteren IC Enterra Yenilenebilir Enerji (ENTRA), 136 mekanik kurulu güç (MWm) kapasiteli YEKA Erzin-2 Santrali'ni devreye alıyor.

Şirketten Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamaya göre, ENTRA, sürdürülebilir büyüme ve şirket portföyünü çeşitlendirme hedefiyle faaliyetlerine devam ediyor.

Şirket bu doğrultuda Türkiye’deki büyük güneş santralinden olan YEKA Erzin-2'i ay sonu itibarıyla kademeli olarak devreye almaya başlıyor.

Şirket, yatırımlar dikkate alındığında 2026 sonu itibarıyla toplamda işletme ve yatırım sürecindeki lisanslı proje portföyünde yaklaşık 1200 megawatt (MW) kurulu güce ulaşmayı hedefliyor.

Açıklamada, 'Santralimizin tüm kapasitesinin yıl sonuna kadar devreye alınması planlanmıştır. YEKA Erzin-2 Projemizin tam kapasite devreye alınması ile ortalama 248 bin MWh/yıl üretim gerçekleştirmesi beklenmektedir. Bu üretimle yaklaşık 155 bin hanenin elektrik üretim ihtiyacı karşılanacak ve yıllık yaklaşık 157 bin ton karbondioksit (CO2) emisyonun azaltımı sağlanacaktır.' ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, görüşlerine yer verilen IC Enterra Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Taşkın Kızılok, Hatay'daki projenin devreye alınmasıyla birlikte Türkiye'nin sürdürülebilir elektrik üretimine önemli katkı sağlayacaklarını belirterek, Türkiye'de toplam kurulu gücü 388 MW olan 9 hidro elektrik santraliyle (HES) elektrik üretimi gerçekleştirdiklerini aktardı.

Mevcut santrallerinin yanı sıra yeni yatırımlarla büyümeyi hedeflediklerini kaydeden Kızılok, 'Yurt dışı çalışmalarıyla birlikte, izin süreçleri süren 61 MWm Bağıştaş hibrit güneş enerjisi santrali (GES) projesinin yanı sıra toplam kurulu gücü 485MW olacak depolamalı rüzgar enerji santrali (RES) ve GES yatırımlarıyla ilgili çalışmalarımızı da sürdürüyoruz.' ifadelerini kullandı.